Politie zou vrijheid moeten verdedigen

De politie zou de vrijheid moeten beschermen

POLITIE ALS ONDERDRUKKERS IN PLAATS VAN DIENDERS

WAAR ZIJN AL DIE POLITIEAGENTEN EN HANDHAVERS GEBLEVEN ?

Troep op straat, geblokeerde trottoirs, racende motoren, hufters op scooters en e-bikes, ... Het mag allemaal, geen politie of handhaver te bekennen. Maar ze waren er wel, massaal, om u een fikse boete te geven tijdens 'corona' als u te dicht bij een vriend, vriendin, familielid, ea bevond. Of als u nog buiten was na 21:00 uur, want vanaf dat tijdstifp werd het virus echt actief. Wat is eigenlijk de taak van politie en handhaving ? De burgers te dienen, of de burgers te controleren, beboeten, ea op bevel van bestuurders die (ook al) niet de burgers dienen ?


POLITIE MET GEWELD TEGEN VRIJHEID

Tijdens de coronaperiode hebben we gezien dat er een probleem is met de politie. Ze staan klaar en zijn fanatiek als het gaat om de inperking van vrijheden. Ze bleken immers massaal bereid de orders op te volgen van de regering/gemeenten om te handhaven op bewegingsbeperkingen (denk bijvoorbeeld aan het verbod om met mooi weer met je vrienden naar het Vondelpark te gaan, of het geweld om vreedzame koffiedrinkers van het museumplein te verdrijven). Ook de inzet van knokploegen werd niet geschuwd. Niet dicht bij elkaar, niet naar een park met z'n allen, niet na een bepaalde tijd naar buiten, niet vrij mogen ademen, etc. En zelf natuurlijk met z'n allen de regels aan de laars lappen en na gedane arbeid een frietje pakken bij de speciaal voor de politie geregelde snack-kar (altijd weer even goed te zien waar belastingcentjes aan besteed worden).


KANS OP HERHALING, VRIJHEID IS FRAGIEL

De mensen onderdrukken die je betalen. Maar juillie lijken er mee weg te komen En dus blijft het gevaar bestaan op herhaling. Is Nederland een vrij land ? Voorlopig weer even wel. Maar wat als bepaalde mensen / organisaties een zoganaamde pandemie uitroepen ? Verandert de zaak dan weer ? Gaan de orders die basisvrijheden beperken weer opgevolgd worden ? Of zullen dan de vrijheden van de burgers beschermd gaan worden tegen mensen die deze willen onderdrukken of wegnemen ?


M. Boor

april 2024.