Hartpatienten geen probleem voor ziekenhuizen ?

Vormen hartpatiënten geen probleem voor de ziekenhuizen ?

Elke dag worden er ongeveer 700 mensen opgenomen met hartproblemen. Dat lijken me mooie getallen voor de media om ons elke dag mee te confronteren en veel angst aan te jagen. Dus waarom toch al die paniek om een paar corona-besmettingen ?


Cijfers hart- en vaatziekten (bron : www.hartstichting.nl )


In Nederland zijn er zo'n 1,55 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte.

Elke dag: 

 • sterven 103 mensen aan een hart- of vaatziekte: meer vrouwen dan mannen ;
 • sterven 50 mannen en 53 vrouwen aan een hart- of vaatziekte ;
 • sterven 24 mensen jonger dan 75 jaar aan een hart- of vaatziekte ;
 • worden zo'n 700 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte.

Media en overheid

Blijkbaar is voor deze partijen een aantal besmettingen (vermeend i.v.m. foute test) reden om te vermelden , om de maatschappij deels stil te leggen , om vakanties te ontnemen , om mensen van elkaar te scheiden , ...


En waar mensen echt ziek van worden, ziek van zijn, aan overlijden, ziekenhuizen mee belasten, IC-afdelingen mee belasten, dat is niet vermeldenswaardig ?

Het waarom is altijd hetzelfde ; lobby !

 • Verdienmodel ; bij hart- en vaatziekten en ook kanker is genezen veel lucratiever, voor een wat heftig coronavirus is (zogenaamde) voorkoming veel meer op (iedereen vaccineren, en dat het liefst elk jaar). Zie ook HIER ;

  Media en ook ziekenhuizen, universiteiten, ea ontvangen grote sommen geld van organisaties en instellingen die baat hebben bij bepaalde zaken. Dus wordt alleen datgene onderzocht / gepubliceerd waar die geldschieters baat bij hebben. Dus een goedkoop medicijn is niet welkom. Een vaccin dat niet veilig is (producenten niet aansprakelijk !) wel. En een niet veilig vaccin zorgt weer voor chronisch zieken. Zorg is big business , geld verdienen staat vaak voorop. Je ziet nu ook dat doktoren in opstand komen , want bij hun staat genezen voorop (althans , die belofte hebben ze gedaan).

 • Macht ;
  - zie welke maatregelen er worden genomen m.b.t. het monitoren en volgen van burgers ;
  - de verslechtering van de economie maakt veel mensen afhankelijk van de overheid.


Marcel Boor , 10 augustus 2020.