Opstaan tegen kanker

Benodigde maatregelen blijven uit

Dan maar opstaan tegen kanker

Zou het helpen ?

Als je als overheid én KWF én als longfonds faalt om belangrijke oorzaken van kanker weg te nemen, dan ga je maar 'opstaan tegen kanker'. Ook weer een mogelijkheid om flink wat geld binnen te halen natuurlijk. Het voortbestaan van de organisaties is belangrijk, daar heb je geld voor nodig. En vooral maar blijven hameren op hoe gevaarlijk roken wel niet is. Ik ontken 't niet, maar roken is veelal een eigen keuze. Wat geen eigen keuze is ... het inademen van de zeer schadelijke uitlaatgassen. In Amsterdam 'rookt' een ieder gemiddeld (!) 7 sigaretten. En we weten inmiddels hoe schadelijk roken is. Maar over luchtkwaliteit hoor je het KWF amper. Ook overigens het Longfonds, de hartstichting, ea niet. Ze zijn het blijkbaar erg met elkaar eens. 


Onlangs hoorde ik overigens van een beleidsmedewerker van de gemeente Amsterdam dat er regelmatig contact is met het Longfonds. Dat bevreemdt me ; Amsterdam heeft namelijk een erbarmelijke luchtkwaliteit. Wel benieuwd wat het contact dan inhoudt. Gaat vast niet over luchtkwaliteit. 


Enfin ... en zo sukkelen we lekker voort. Opstaan tegen kanker, fietsen tegen kanker, etc. De maatregelen ... tja, er zijn grote bedrijven bij betrokken. En zolang we overheden hebben die de winsten van die bedrijven belangrijker vinden dan veiligheid, gezondheid, ea zal er niet veel veranderen.


Dus gaan we al die dingen doen die niet echt iets tegen kanker doen, of gaan we van strategie veranderen ?


M. Boor