8. Hoe komt virus in je cellen

Hoe komt een virus in je cellen ?

Een telefoontje naar het RIVM levert niks op, alleen standaard antwoorden beschikbaar.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld bacteriën leven virussen niet ;

ze zijn of inactief of actief. Dat laatste alleen IN een cel.

Een voordeel van deze hele Corona-pandemie is dat ik al veel meer weet over virussen. Maar er zijn nog genoeg vragen. En ik krijg het idee dat dat ook voor de wetenschap geldt.


Voor mij zijn er nu (voor 't gemak) twee stromingen :

  1. Een virus is een ontgiftingsmechanisme van het lichaam. Het ontstaat dus IN DE CELLEN en wordt naar buiten gewerkt.
  2. Een virus komt van iets of iemand anders bij je binnen en infecteert dan je cellen.


Belangrijk hierbij is te weten dat een virus niet leeft. Dus ook niet op handen, op tafels, op deurknoppen, etc. Nu zijn er mensen die stellen dat een virus wel leeft, maar dat is dan een kwestie van definiëren. Een virus wordt pas actief als het in een cel zit. Dat wordt dan 'leven' genoemd.


Maar nu de grote vraag :


HOE KOMT EEN VIRUS IN JE CELLEN ZODAT HET DAAR ACTIEF KAN WORDEN ?


Net even het RIVM gebeld met deze vraag. Maar bij het algemene informatienummer konden ze mij niet helpen. Te specialistische vraag. Wel werd even gezegd 'dat ik de klos zou zijn' als ik door een geïnfecteerd persoon in het gezicht geniest zou worden. Zelf twijfel ik daar erg aan door veel informatie over virussen. Zelfs al zou ik geïnfecteerd raken dan zijn alle kansen zo extreem klein. Dus 'de klos' lijkt me wat overdreven. Maar even gemeld dat ze dat beter niet meer zo kan zeggen.


Maar de vraag is dus : Kan ik geïnfecteerd raken door iemand die in m'n gezicht niest ? Of door een virus dat ik met m'n hand van een deurknop oppik en vervolgens via m'n mond, neus of ogen naar binnen zou geraken ?


Enkele dagen geleden zou ik ook JA gezegd hebben op deze vraag, maar na het bekijken en lezen van veel informatie heb ik zeer m'n twijfels.


Schijnbaar kan een virus dus via m'n mond, neus en ogen naar binnen dringen (RIVM). Dat moet dan inactief gaan, want een virus wordt pas actief IN een cel.


  • Allereerst de mond : het virus komt in het slijm, via je slokdarm komt het in de maag en dan is het afgelopen dankzij ons maagzuur. Of het moet met de lucht mee in de longen terecht komen. Maar dan krijgt het virus volgens mij met een slijmvlies te maken en zit het nog lang niet IN een cel.
  • Dan de neus : in de neus het neusslijmvlies dat virussen schijnt te vernietigen. Ik heb gelezen dat het corona virus enkele dagen in de neus kan overleven, maar een virus leeft niet. Dus ... Neushaartjes transporteren opgevangen virussen ea naar de mond en dan gaat het weer naar de maag.
  • De ogen dan : nu heb ik daar nog niks over gelezen of gehoord. Maar we weten allemaal dat een oog vochtig is dat een barriëre vormt. En als een virus dan achter het oog belandt, wat dan ? Hoe komt het dan bij de longen, want daar schijnen de problemen veroorzaakt te worden. Dat zou een interessante route worden.


Al met al lijkt het lichaam een vrij onneembare vesting voor een virus. Maar blijkbaar in de praktijk niet helemaal. Al kunnen we ook stellen dat het aantal mensen dat op de IC komt en/of sterft zeer klein is. Zelf denk ik dat heel veel mensen het virus al hebben ondergaan. Maar goed, er wordt maar zo'n klein percentage ziek. Daar merk je dus ook niks van.


Of is een virus toch iets wat bij mensen in het lichaam ontstaat en is het een manier van ontgiften. Want echt aardig voor het lichaam zijn we vaak niet, de omgeving waarin we leven ook niet. Zie hiervoor de twee links hieronder. Zeer interessante informatie m.b.t. wat virussen zijn en doen. En na wat nadenken en met de kennis dat ons lichaam een waanzinnig 'apparaat' is ook een zeer logische gedachte.


LINK 1 : Over gif en electromagnetische straling als oorzaak.

LINK 2 : Over wat een virus is en wat de oorzaken kunnen zijn.


Ondertussen her en der de vraag neergelegd. Hoe komt een virus in onze cellen die aangedaan zijn ? In het geval van Corona in onze longcellen. Even afwachten. De antwoorden zullen in een volgend artikel publiek gemaakt worden.


M. Boor

4 april 2020