Stoepen begaanbaar

TOEGANKELIJK AMSTERDAM ?

VOORAL WOORDEN

Al diverse keren heb ik in het krantje van de Gemeente Amsterdam of in de wekelijkse mail dat Amsterdam toegankelijk moet zijn voor ouderen, gehandicapten, ea. Weet ook dat een dame die zich daar enorm voor inzet, geridderd is enige jaren geleden. Dus jou je zeggen dat die inzet (strijd ?) gewaardeerd wordt. Maar als de Gemeente gewoon haar werk zou doen, dan zou er natuurlijk geen strijd nodig zijn.


GEEN DOORKOMEN AAN

En de stad lijkt meer een meer een rommeltje te worden waar het lastig doorkomen is als je niet goed ter been bent, je in een rolstoel zit, je met een kinderwagen loopt, etc. Beelden doen het in deze beter dan woorden. Opvallend is toch de manier van fietsen en brommers parkeren. Namelijk dwars op de stoep. Let er maar eens op. Waar 't vandaan komt, geen idee. Maar je blokkeert simpelweg de doorgang. 


WAAR IS DE HANDHAVING TOCH GEBLEVEN ?

En ook hier is de vraag: Waar zijn toch al die agenten, handhavers, BOA's die gedurende 'covid' maar wat graag handhaafden om de vrijheidsbeperkingen in stand te houden (in plaats van de mensen en hun vrijheden te beschermen).


DE PLAATJES


M. Boor

12 mei 2024