Ruimtevaart bestaat ?

RUIMTE(VAART) BESTAAT ?

Heel veel belastinggeld van de burgers naar overheden, ruimte agentschappen en nu ook multinationals.

Zijn 'we' op de maan geweest ?


Het blijft een onderwerp van discussie. Maar we kunnen zeker stellen dat het vreemd is dat we na een paar bezoekjes niet meer geweest zijn. NASA zegt zelfs dat 'de technologie om daar te komen verloren is gegaan'. Tevens zegt NASA dat ze bezig zijn met een nieuwe ruimtevaartuig. Echter is het dan nog steeds een uitdaging om mensen door de Van Allen Belts (radioactieve straling) te krijgen. Voor de Apollo-missies geen probleem ? 


Op naar Mars !?

Ja, al die mooie futuristische voorstellingen dat we naar die sfoffige rode planeet gaan. Bestaat de planeet wel ? Ja, die beelden van de rover enzo. Ziet Mars er dan zo anders uit dan enkele van onze woestijnen ? Rode filter toevoegen en je hebt beelden van Mars. Ja, zo simpel kan het zijn. Geen bewijzen verder.


Miljonairs in space

Mijn gedachten ?

Als u 't mij vraagt zijn 'we' niet in staat om 'de ruimte' in te reizen. De vraag is of die ruimte bestaat (zoals ons die voorgeschetst wordt). Denk aan het feit dat er geen scheiding is tussen atmosfeer en vacuum, de zogenaamde Van Allen Belts, dat we nog steeds niet terug zijn geweest naar de maan (je zou inmiddels wel een basis verwachten met regelmatige vluchten en webcams op diverse plekken die ons beelden geven van de maan, de ruimte, de aarde vanaf de maan, etc). Een foto van de bal aarde is er volgens mij ook nog niet. Allemaal gecreëerde plaatjes die ook nog van jaar tot jaar flink verschillen.

Deze ruimtevaart (?) kost de burgers enorm veel geld. De NASA krijgt zo'n 50 miljoen dollar per dag. En wat krijgen de mensen er eigenlijk voor ? Schijnbaar veel onderzoek, plaatjes vanuit de ruimte (echt of gecreëerd is lastig te achterhalen), veel wensdenken over reizen naar de maan en mars, berichten over nieuwe ontdekkingen (zwarte gaten, planeten, samenstellingen van planeten of manen van planeten), berichten over ruimtepuin (maar nooit beelden), etc.


We konden naar de maan, maar nu niet meer ?

Hoe hoog kunnen 'we' gaan ?

En waar blijven de beelden van een draaiende aardbol ?