Vrijwilligers goud waard

Vrijwilligers zijn goud waard, maar krijgen niks

WAAROM GEEN GOUD BETALEN ?

GOUD WAARD

Een artikel in het krante van de Gemeente Amsterdam waar m'n oog op viel. 'Vrijwilligers zijn goud waard". Mijn gedachte is gelijk van, geef ze dan ook 'goud'. Het blijft voor mij een vreemde zaak dat extreem belangrijke zaken gedaan worden door vrijwilligers. Waarom er niet een betaalde baan van maken als het zo belangrijk is en de mensen goud waard zijn ? Er zijn vast ladingen mensen die betaald werken bij de overheid en minder belangrijk werk doen.


AMSTERDAM - 34.000 MENSEN IN DE BIJSTAND

Amsterdam is op dit moment zo'n 34.000 mensen in de bijstand rijk. En de gemeente gaat geld investeren (!) om hier 30.000 van te maken. Volgens de wethouder is 30.000 wel een passend aantal voor Amsterdam. Hoezo passend ? Statistisch wellicht, maar deze mensen zitten thuis in een tijd waarin er zat werk is. Ook vrijwilligerswerk. Dus wat bijdragen voor het geld dat je ontvangt is wat mij betreft geen slechte gedachte.


BEWUST LEVEN OP GELD VAN DE WERKENDEN ?

Ik vermoed dat één van m'n buren ook bewust in de bijstand zit. Vrijwel alle nachten leeft ze door tot diep in de nacht, in de weekenden tot in de ochtend. Ik sta op, zij gaan (met vriend) naar bed. En de dagen na het weekend hoesten en proesten (excuus voor thuiszitten ?). Het liedje van Kortjakje komt op in m'n gedachten. En nog een grote mond hebben ook als je vraagt even rekening te houden met de omgeving gedurende de nachten, want werken de volgende dag.


BETAAL MENSEN DIE GOUD WAARD ZIJN

Maar als er dus geld is om mensen te betalen terwijl ze op dat moment niks bijdragen, en er ook nog eens geld is om te investeren om een klein deel (!) van die mensen aan het werk te krijgen, dan is er vast geld om mensen die goud waard zijn te betalen. Deze functies dienen (eventueel) omgezet te worden in goed betaalde banen. Gewoon goud betalen aan mensen die goud waard zijn.


M. Boor

30 april 2024