33. Onbegrip burgers begrijpelijk

ONBEGRIP BEGRIJPELIJK

Uitleg corona-maatregelen door ministerie onlogisch

Maatregelen logisch als je weet dat het doel vaccineren is.

Wat onlogische zaken op een rij en de uitleg van het ministerie


Wel samen in een vliegtuig mogen zitten , maar op het terras 1,5 meter afstand houden
Uiteraard niet uit te leggen. Het ministerie probeert het toch ; in een vliegtuig en rondom het vliegen is de situatie beter te handhaven. Dat verklaart natuurlijk nog niet dat je in de ene situatie wel naast elkaar mag zitten en op het terras niet. Gevolg is natuurlijk wel dat horeca heel veel inkomsten misloopt. Wellicht is dat één van de doelstellingen van het kabinet. De luchtvaart mag wel weer centjes verdienen. Verder lees ik ook :

"Per vliegtuig is triage (beoordelen wie naar binnen kan, red.) mogelijk en kan bron- en contactonderzoek snel worden opgestart. Weken van tevoren kun je klachten van reizigers al in beeld hebben", aldus het ministerie. De gezondheidsrisico's in vliegtuigen, die opspelen omdat geen afstand gehouden kan worden, kunnen daarnaast enigszins verkleind worden door het gebruik van een mondkapje, legt de woordvoerder uit. Interessant dat je weken van tevoren al in beeld bent. Hoe ze dat voor elkaar krijgen. Heeft overigens weinig zin, want als je twee dagen voor het vliegen het virus oploopt ....

De hoofdregel blijft volgens het ministerie dat er afstand wordt gehouden. "Dat is en blijft cruciaal om de overdracht van het virus te beperken. Het aantal besmettingen is momenteel klein, maar we weten dat het om zich heen kan grijpen. In allerlei landen zien we oplevingen en het aantal besmettingen wereldwijd is nog nooit zo groot geweest."

(Note ; heel veel besmettingen gemeld , vrijwel geen slachtoffers in West Europa. Of de cijfers van de VS en/of Brazilië kloppen is maar de vraag. De media gooien graag met cijfers om de angst erin te houden, ook in dienst van het grote geld).


En we weten dat OBA's , handhavers en politie sinds het virus opeens wel weten wat handhaven betekent. Voor die tijd niet echt, of het was bewust dat ze bepaalde zaken lieten begaan ten voordele van met name grote bedrijven (de lobby dus). Ik ga voor het laatste ; ik denk dat ook de lobby (in) direct de inzet van handhaving bepaalt.


Hier de LINK

Zie wat er gaande is. De maatregelen in Nederland werden genomen i.v.m. de druk op de IC-capaciteit. Lees die zin nog maar een keer.

Dat is alles wat je dient te weten.


Marcel Boor

11 juli 2020.