Ik ben stoer want mijn motor maakt een hoop herrie

I k   b e n   s t o e r ,

want mijn motor maakt een hoop herrie

Eigenlijk hoef ik niet veel meer toe te voegen. Denk dat iedereen wel weet waar ik op doel na het lezen van de titel.


Het is weer mooi weer en dan moeten miljoenen mensen 'genieten' van de herrie die de motoren van relatief een paar motorrijders produceren. In de stad, in de kleine (rustige) dorpjes, langs mooie landweggetjes, ... Je hoort ze al van verre komen. Het liefst nog in een (grote) groep ook. En dan maar hopen dat die mafkezen die je met grote regelmaat ziet (en hoort) racen de motor onder controle hebben en hopen dat er geen onschuldigen slachtoffer worden.


Het feit dat de motorrijders heel veel regels aan hun laars 'mogen' lappen geeft aan dat overheid en politie niet echt haast lijken te hebben met het aanpassen / handhaven van regels om de openbare ruimte veilig en leefbaar te houden. Mijn wijkagent meldt dat als ze een overtreding zien ze zullen optreden. Om te zien moet je én er zijn én nog kijken ook. Dat wordt lastig.


En daar zullen vast redenen voor zijn.


Laten we 'gewoon' weer even zien wie (welke bedrijven en organisaties) er voordeel bij de situatie hebben. Motoren, dus bedrijven die motoren fabriceren of verkopen, bedrijven die onderdelen maken en/of verkopen, garages die onderhoud plegen, etc. En welke organisaties komen we dan wederom weer tegen : de Bovag en de RAI. En ja, lobbyen doen ze !


Is de overheid er voor u ?


M. Boor , augustus 2019