31. Waarom niet groepsimmuniteit

Gezien de tekst op RIVM-website

WAAROM GAAN WE NIET VOOR GROEPSIMMUNITEIT ?
(eerste toespraak Rutte, weet u nog ?)

Nog even terug in de tijd. Tijdens zijn eerste toespraak naar het volk toe zei de heer Rutte dat het doel groepsimmuniteit was. Dit 'herstelde' hij de volgende dag en toen was het doel opeens groepsimmuniteit middels vaccinaties.


Om even te schetsen hoe bizar dat doel was (en is) ; er is nog nooit succesvol een RNA-vaccin gemaakt. Niet voor het eerste Sars-virus, niet voor HIV, ... nooit gelukt. Ergste bijwerking ; na inenting kregen de mensen bij aanraking met het wilde virus juist grote problemen i.p.v. minder. Daar is een term voor, maar dan sterf je dus wellicht dankzij het vaccin. Mocht u al uitkijken naar die prik, weet wat je doet.

RIVM over groepsimmuniteit

Nu lees ik op de RIVM-website het volgende : "Wat wordt bedoeld met groepsimmuniteit ? Wie COVID-19 heeft gehad, is daarna meestal immuun voor het nieuwe coronavirus. Dat betekent dat deze persoon niet meer ziek kan worden van dit virus. Hoe meer mensen immuun zijn voor het virus, hoe minder het virus kans heeft om zich te verspreiden. Daarmee wordt de kans ook kleiner dat het virus kwetsbare personen bereikt. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om kwetsbare personen."

Virus al doorleefd ?

En dit gecombineerd met het feit dat veel specialisten op het gebied van virussen stellen dat het Corona Virus al door de samenleving is gegaan, kunnen we wellicht stellen dat heel veel van ons al immuun zijn, of grotendeels immuun, voor dit nieuwe virus. Dat betekent dat we gewoon weer kunnen gaan leven en dat het geld dat nu in de ontwikkeling van een mogelijk vaccin (dat ook nog eens averechts effect kan hebben) in nuttigere zaken gestoken kan worden. Zie ook de bijgevoede grafieken van het RIVM. Te vinden op hun website.

Zijn de Nederlanders zo dom ?

Vandaag nog met de trein gereisd. Alsof je debiel bent ; al die mededelingen, lintjes, stickers, posters, pijlen, ... Tijd voor (wellicht een nieuw) normaal, maar niet dat wat de overheid aan ons op probeert te dringen Laten we mensen blijven en bij de volgende verkiezingen mensen kiezen.


Marcel Boor , 23 mei 2020.