10. Genoeg politie

Waar komen al die agenten , toezichthouders en handhavers opeens vandaan ?

Als u in de gaten gehouden moet worden zijn er wel genoeg mensen

Troep op straat , scooters waar ze niet mogen , scheurende motorrijders , scooters die te hard rijden , ... Decennia kan het doorgaan zonder dat er ingegrepen wordt. Geen agent te vinden. M'n wijkagent laat zich alleen zien als ik vragen begin te stellen over wat hij nu eigenlijk doet. Daarna nooit meer gezien. Ook niet gemerkt dat we een wijkagent hebben.


Nu, met het 'gevaarlijke' Covid-19 struikel je over de agenten , handhavers en toezichthouders. Oh wee als je iets te dicht bij elkaar komt. Ik kom met regelmaat in de stad en zie de mensen eigenlijk prima met elkaar omgaan. En de kansen zijn al zo enorm klein om besmet te raken en dan nog enorm klein om ziek te worden. Vandaar dat een zeer klein deel van de bevolking maar in de problemen raakt.


Gek genoeg zou het juist goed zijn als het virus zich verspreidt i.v.m. immuniteit. Dat er ondertussen veel meer mensen sterven aan andere dingen als kanker, hart en vaatziekten, longaandoeningen, etc. moeten we even vergeten. In deze tijd gaat het alleen om het Corona Virus. Daar sterven de mensen aan. Niet aan al die andere aandoeningen die meespelen. Dat verpest de telling en dan worden de mensen niet bang. En als ze niet bang zijn, dan laten ze zich niet al die maatregelen opdringen. Ik vernam van een journalist in Australië dat de boel daar stilligt vanwege 19 mensen die aan het virus zijn overleden. Geen wonder dat zelfs de gevestigde media hun twijfels krijgen over wat er precies gaande is en waarom de idioot strenge maatregelen.


Nu ik dit schrijf racen de kankerverwekkend, te hard rijdende bezorgscooters door de straat. Al decennia bekend dat ze de meest giftige uitlaatgassen uitstoten. Maar dat is geen reden om ze te verbieden. Covid-19 is wel een reden om u te verbieden naar buiten te gaan, te gaan fietsen, naar het strand te gaan, etc. U moet maar eens op u heen kijken wat er nu wel mag en wat er niet mag. Dan ziet u hele vreemde zaken.


Marcel Boor , 10 april 2020.