7. Cijfers kloppen niet

CORONA VIRUS :

De cijfers kloppen niet of maar half

Waarom het publiek blijven bestoken?

Waarom blijven media u bestoken met het aantal doden en geïnfecteerden als gevolg van het Corona Virus. Uiteindelijk zijn de cijfers totaal niet hard te maken; mensen lijden aan één of meer andere aandoeningen , je weet niet hoeveel mensen er in Nederland geïnfecteerd zijn (en al hersteld zijn) , etc , etc. Bent u al getest ? Nee. Zijn tests betrouwbaar ? Nee. Heeft u al het Corona Virus gehad ? Wellicht , goede kans van wel. De kans om ziek te worden is gewoon heel erg klein. Geloof dat dat nog al eens vergeten wordt.


Zie HIER een voorbeeld van NU.nl , bangmakers. Uiteraard weer iemand in een pak en een mondkapje op.

Doet het altijd goed. Makkelijk scoren wat mij betreft.


Onder de artikelen staat bij NU.nl gewoon dit :

"Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's."


Met andere woorden ; roepen dat mensen aan Corona overlijden (in de titel e.a.) en onderaan het artikel melden dat het vrijwel altijd mensen zijn die al een aandoening hebben. Dat is de journalistiek van NU.


Bij deze al de tip om te onthouden welke media dit zijn ;


Vraag uzelf af in hoeverre de media u willen informeren of dat zij u in een bepaalde emotionele toestand willen brengen (angst , zorgen , etc).


En als het om het laatste gaat , waarom dan ?


Informeer de burgers !

Als het RIVM en de overheid ons willen informeren zijn de cijfers veel beter onderbouwd en wordt ook aangegeven welke dingen er nog meer spelen. Dit hoeft niet aan een persoon gekoppeld te worden , en dus speelt privacy geen rol. Gewoon de statistieken in. Want je legt wel de wereld stil met alle gevolgen van dien (werkloosheid, failissementen, armoede , etc ... en wellicht ook gezondheidsproblemen als gevolg), je verbied mensen contact te hebben (zeer helend) , je verbiedt mensen om naar buiten te gaan (zeer helend nu de lucht zo schoon is) , etc etc. En waarom mochten we wel sterven als gevolg van de luchtvervuiling ? Of als gevolg van de griep ? Of door een ongeluk tijdens het autorijden ? Anders ?


Waarom toch elke keer weer de cijfers ?

De dagelijkse cijfers dienen volgens mij twee zaken :

  1. De genomen maatregelen rechtvaardigen
    De cijfers kloppen niet , dus rechtvaardigen ze de maatregelen niet.
  2. Om de mensen in angst te houden
    Als mensen gaan doorkrijgen dat alle maatregelen en problemen die daar uit voort gaan vloeien genomen zijn m.b.t. een griepvirus, wat zullen ze dan gaan doen ?

Dan komen we ook op de volgende vraag : In hoeverre zijn de maatregelen en gevolgen terecht (geweest) , waarop zijn ze precies gebaseerd , wie zijn verantwoordelijk , etc ? Nu 'de boel' aan het afvlakken is, wordt er nog steeds gesproken over totale Lock Down. Specialisten hebben al gezegd dat de problemen daarmee niet worden opgelost, integendeel. En het is normaal bij een virus , de massa wordt immuun, als ze al problemen hadden met het virus. De mensen die vatbaar zijn komen in de problemen en de meesten 'vechten' zich door de ziekte en herstellen weer. Ik las ook van iemand van 101 die is hersteld. Een gezond persoon dus die zo'n virus aan kan.


Dus vertrouw vooral op je lichaam en een fantastisch immuunsysteem. Dan kun je het allemaal aan en zul je na infectie immuun zijn. Hoef je ook geen vaccin meer waarvan je niet weet hoe het nu gemaakt is, wat er allemaal in zit, etc. Wel zo veilig. Want het is toch de volksgezondheid op nr. 1. Uiteraard de kwetsbaren ontzien, iets waar ze zelf ook actief aan mee kunnen werken.


Nog even bellen met het RIVM ; nee, niet te achterhalen hoeveel mensen er bijvoorbeeld per dag sterven aan de griep. Ik zou wel eens wat overlijdensaktes willen inzien van de mensen die zogenaamd sterven aan het Corona Virus. Eens zien of de cijfers dan nog hetzelfde zeggen. In ieder geval zouden die minder zwart-wit zijn en zou duidelijk worden dat het op zichzelf Corona Virus helemaal niet zo gevaarlijk en dodelijk is. Maar wellicht mogen we daar niet teveel bij stilstaan.


Zie ook nog de inleiding van Rubriek 1. Vertegenwoordigt de overheid de burgers of de elite / multinationals ? Wie komen er straks beter uit deze periode tevoorschijn ? Duidelijk is wel dat het virus zich moest verspreiden gezien het blijven vliegen en reizen. Hierbij er vanuit gaande dat een virus zich kan verspreiden , er zijn namelijk nog andere benaderingen van wat een virus nu precies is (een manier van een cel op te ontgiften). Vervolgens dan de noodklok luiden en mensen in hun beweging beperken. Wat zal dit allemaal tot resultaat gaan hebben en wie zullen daar vooral baat bij hebben ?