Slimme en gezonde stad

De slimme- en gezonde stad

H o e z o  g e z o n d  ?

Wil de rijksoverheid echt dat de burgers in een gezonde stad wonen ?

Op de website slimmeengezondestad.nl stelt de rijksoverheid het volgende : "De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat inwoners van steden gezond kunnen wonen, werken en ontspannen. Hierbij horen onder andere een betere luchtkwaliteit, weinig geluidsoverlast en een slimme en gezonde inrichting van de stad." Nu woon ik al een paar decennia in Amsterdam, maar volgens mij is het de laatste jaren alleen maar smeriger, lawaaieriger en drukker geworden, en  ook minder gezond. Bij elke wandeltocht of fietstocht krijg je de meest schadelijke uitlaatgassen binnen en het constante verkeerslawaai (met name gemotoriseerde tweewielers) zijn dé grote problemen. En is het nu zo lastig om op te lossen ? Volgens mij een kwestie van ziekmakende produkten verbieden. Zeker als er voldoende alternatieven zijn.


De tegenstellig woorden versus praktijk is ook hier weer makkelijk te verklaren door te zien we er baat hebben bij het beleid dat de laatste decennia tot de dag van vandaag wordt gevoerd ; grote (vertegenwoordigende) organisaties en bedrijven. Als de gemeente Amsterdam plannen maakt mbt (snor)scooters en brommers dan praat de BOVAG ook mee (belangen voor verkooppunten, garages, etc). Echter geen huisarts, longarts, milieudefensie, ea.


Trouwens, met betrekking tot het 'slimme' van die stad zou ik alert blijven als het om uw privacy gaat.


Ik verwijs u naar de volgende pagina's en het zal u duidelijk worden dat de overheid het helemaal niet zo belangrijk vindt dat u in een stad woont waar u gezond kunt leven. Maar waarschijnlijk was u daar ook al van op de hoogte :M. Boor

April 2024


Externe link :