Snelrecht politiegeweld

Relschoppers via snelrecht veroordeeld

Maar waarom blijft politiegeweld buiten beeld ?

(AANZET TOT) GEWELD BLIJFT ONGESTRAFT

De meeste ongeregeldheden zijn gestart door zogenaamde Romeo's , politie in burger , die zich mengen tussen de demonstranten en 'de aanval' op politie uitvoeren/aanvoeren. Als antwoord daarop slaat de politie/ME de demonstratie met veel geweld uiteen. Ook de Romeo's gebruiken (vaak onnodig) bruut en laf geweld ; schoppen , slaan (met wapenstokken) , met veel tegen één , van achter aanvallen , etc. Ook ME-ers en agenten willen nog wel eens onnodig geweld gebruiken, zelfs tegen ouderen. Wat wordt hier mee gedaan ?

Gelijke monniken gelijke kappen

Vreedzaam koffiedrinken is een probleem en wordt verboden. Black Lives Matter demonstratie (met duizenden mensen op de Dam) is het recht van burgers. Burgemeester Halsema is niet geheel consequent als het gaat om de burgerrechten. Dit zal van bovenaf opgelegd worden, want haar standpunt inzake demonstreren is 180 graden gedraaid de laatste weken. Waarom is de grote vraag. Wie zetten haar onder druk en waarom ?

Koffiedrinken, de week na het politiegeweld tegen vreedzame demonstranten

Ik wilde toch eens kijken én laten zien dat ik het niet eens ben met de maatregelen van de overheid. De maatregelen zijn immers bewezen niet effectief tegen virusverspreiding. Zie hiervoor mijn andere artikelen, links ook onderaan. Bij aankomst even een rondje gelopen, ook op zoek naar bekenden. Het was een vredig sfeertje. Mensen die samen kwamen , wat dronken en praatten. Wel was me de hoeveelheid aanwezige jongeren opgevallen. Prima , dacht ik nog. Zij worden immers hard geraakt door de maatregelen.


Oproep om het plein te verlaten

Via drones werd het aanwezige publiek verzocht om het plein te verlaten. De vraag was alleen waarom ? Er was totaal niks aan de hand. Dit ook weer met de gedachte dat burgemeester Halsema zo'n voorstander was (niet meer is) van het demonstratierecht. Eerst dachten we nog dat het een grap was van een demonstrant die via een radio de oproep liet horen. Later bleek het van drones te komen. Ja, alles was inderdaad aanwezig ; vele busjes , veel agenten , motorpolitie , waterkanonnen , arrestatiebusjes , ME , politie te paard , ... aan sommige dingen is dus geen tekort. Allemaal gefinancierd door de belastingbetaler natuurlijk. We liepen weg toen de ME het veld leeg ging vegen. De botsingen tussen demonstranten en politie waren buiten m'n zicht. Later heb ik beelden gezien.


Politie tussen de koffiedrinkers

Op filmpjes zag ik dat politie in burger zich tussen de koffiedrinkers had opgesteld. De zogenaamde Romeo's. Ze werden ontdekt door de jongere demonstranten en teruggedreven naar hun collegae. Dat leek de aanleiding tot de ongeregeldheden. Totaal onnodig. Als je gewoon alles laat begaan tot vier uur, dan is er niks aan de hand en kan iedereen vreedzaam en tevreden naar huis. Ook de politie. Maar nu sloeg de vlam in de pan en kwam het tot geweld, vernieling en onrust. Totaal onnodig. Dus de vraag rijst wat eigenlijk de taak van de politie is in dit soort situaties. Dienen en proberen de vrede te bewaren of zorgen voor onrust en dat vervolgens beantwoorden met geweld ?


Zelfs bewoners in elkaar geslagen