Herrie en rijgedrag motoren

Zijn de burgers klaar met de herrie van motoren en het rijgedrag van de berijders ?

 

Gaat de overheid haar zorgplicht uitvoeren en de overlast wegnemen ?

  • Laatste jaar voor knetterende Harley Davidson motoren en andere lawaaimakers op de openbare weg ? (herrie maken mag alleen in je eigen schuurtje en op speciale dagen waarbij toestemming is verleend door de overheid)


  • Racemotoren per 2019 verboden ivm lawaai en gevaar voor andere weggebruikers ?

(mogelijk kunnen ze enkele keren per jaar op een circuit rijden zodat ze geen gevaar zijn voor de burger en geen overlast veroorzaken in de publieke ruimte, uiteraard motor op trailer er naartoe)

Zoals al in de inleiding staat vermeld moet de overheid zich inzetten voor de veiligheid en gezondheid van de burgers. En dus is het vreemd dat er niets merkbaars gedaan wordt aan het lawaai van motoren en vaak ook het rijgedrag van motorrijders. Waarom mag er zoveel lawaai gemaakt worden ? Waarom mogen motorrijders als idioten rondracen ?


Ik denk aan de binnenstad van Amsterdam, ook in Haarlem en dan ook met name richting Bloemendaal aan Zee.


Ook de dijken langs rivieren en het IJsselmeer zijn een geliefde plek om eens lekker veel lawaai te maken en even flink het gas open te trekken en lang te wachten met doorschakelen of heel vroeg terug te schakelen (wat natuurlijk heel stoer is).


Tijd voor een verbod op dit soort voertuigen. Laat ze maar lekker in hun schuurtje lawaai maken. Laat andere mensen a.u.b. met rust.

De dijk tussen Hoorn en Enkhuizen; zijn de mensen op motoren de baas ? Geen lawaaierigen motoren betekent geen overlast. Hoe moeilijk kan het zijn ?

Mensen die denken dat ze rustig zijn gaan wonen komen erachter dat het met mooi weer de meest lawaaierigen plekken blijken. Onlangs bij mensen gevraagd in het dorpje Schardam aan het IJsselmeer ; op dagen met mooi weer is het een drama met al die motoren die vaak nog in groepen langskomen.  Waarom mag dit allemaal ? Waarom verzaakt de overheid haar plicht om de leefbaarheid te bewaken ? Waarom de idioten op motoren vriendelijk vragen of ze rekening willen houden met de omgeving ? Waarom niet gewoon oppakken en de motoren strippen en het rijbewijs een tijdje in een diepe lade leggen ?


En hebben die motorrijders een bord voor de kop ? Waarom de rustige plekken opzoeken om vervolgens rustzoekers met jullie herrie en veelal idioot rijgedrag lastig te vallen ?


Ook elders in het land grote problemen met motoren : link, link, link.


Ook hier dient de overheid haar zorgplicht uit te oefenen. Zij is verantwoordelijk voor de leefbaarheid, veiligheid op de weg. Als je meldt dat iets zorgt voor gezondheidsproblemen bij miljoenen, waarom neem je het dan niet weg ? Het kan niet zo zijn dat een relatief klein clubje mensen het leefplezier van velen verpest. Tenzij het natuurlijk in het voordeel is van een grote organisaties/grote bedrijven : de BOVAG, de RAI, motorfabrikanten, oliemaatschappijen, grondstofbedrijven, etc.


En de politie, die mag gewoon beboeten.  Waarom ze dat niet doen ? In opdracht van de politiek ? Zo ja, waarom geeft de politiek die opracht ? Of wordt de politie direct benaderd door lobbygroepen ? Wat staat er tegenover het niet-handhaven van de openbare orde ? Is er sprake van omkoping ? Wie 't weet ...


Gezondheid op 't spel door lawaai bij miljoenen huizen: Link

(uw gezondheid staat niet bovenaan)


M. Boor , 2018.