19. Gemeente Ams liegt Corona

De gemeente Amsterdam liegt bij het aanmoedigen van de mensen om zich aan de regels te houden m.b.t. het Corona Virus

Zaait  gemeente Amsterdam  bewust angst ?

Bij het oprijden van de pont in Noord valt m'n oog op een mededelingenbord waarop waarschuwingen m.b.t. het Corona Virus voorbij komen. Ik zal er even een paar opschrijven :

  • Gezellig thuis of eenzaam in het ziekenhuis;
  • Liever vrijwillig thuis of gedwongen in het ziekenhuis;
  • Afstand tot elkaar want iedereen loopt gevaar;
  • Ook bij het spelen 1,5 mtr om je life the saven.


En er klopt natuurlijk heel weinig aan deze waarschuwingen (eerder dreigingen). Alsof je in het ziekenhuis komt als je naar buiten gaat. Het tegendeel is waar. En NIET iedereen loopt gevaar. En 1,5 mtr bij het spelen, slaat dat op kinderen ? Het is nu al een tijdje bekend dat kinderen geen last hebben van het virus (wellicht extreme situaties uitgezonderd, maar dan spelen ook andere aandoeningen een rol). En het beschermen van kwetsbaren gebeurt al, dus kinderen (ook gewoon de mensen) kunnen weer gaan spelen en sporten. Zonder al die poespas van 1,5 mtr e.a. Tevens meldde een specialist op dit gebied onlangs dat het virus van volwassenen naar kinderen gaat, niet andersom.

WAAROM LIEGEN ?

Waarom liegt de gemeente Amsterdam tegen u. Moet u bang zijn of worden ? De vertegenwoordiging van de burgers van Amsterdam liegt tegen de mensen die ze dient te vertegenwoordigen. Een vrij kwalijke zaak lijkt me. Ook wel genoeg om consequenties aan te verbinden. Dat is geen democratie.


Uiteraard zal ik de gemeente even om opheldering vragen. Ook even zien of ik de bedenker(s) kan achterhalen en wat het doel van deze teksten nu eigenlijk is.


Het wordt met de dag duidelijker dat de Nederlandse bevolking (en ook in andere landen) belazerd wordt m.b.t. het virus. Onjuiste informatie, bangmakerij, nog steeds geen volledige informatie bij de cijfers van de slachtoffers (leeftijd, andere aandoeningen, etc). Tijd om wakker te worden en de liegende politici naar huis te sturen. Zonde van ons geld, ramp voor de economie (ook ons geld), ramp voor veel kleine bedrijfjes en zelfstandigen, ramp voor werknemers. Tevens berovers van vrijheid, mooie momenten, afscheid nemen van geliefden, etc.


M. Boor , 25 april 2020.


LINK : Hoe gevaarlijk en dodelijk is het corona virus sars cov-2 / covid 19

LINK : Facts about Covid 19