Besmettingen gevaar Hertzberger

ANGST ZAAIEN MET 'BESMETTINGEN'

De halve waarheid zorgt voor paniek ,

de hele voor opluchting

In OP1 houdt mw Rosanne Hertzberger een pleidooi voor een nog hardere lock down (LINK). En dat is vreemd, want het is al aangetoond dat alle maatregelen geen effect hebben op de virusverspreiding (LINK). Waarom pleit ze dan voor strenger ? En in dit geval is het helemaal vreemd, omdat 'de Engelse variant' al in Nederland rondwaart. Dus om het virus te stoppen ben je al te laat, het is immers ook zeer besmettelijk. Zelfs de WHO raadt lock downs af vanwege de enorme schade, op financieel gebied maar ook mbt de gezondheid.


Onnodige of gespeelde angst (ik vermoed 't laatste)

Even zoeken leert dat mw Hertzberger o.a. schrijft voor het NRC (LINK). Dat is één van de (vele) media die sinds februari / maart aan het angstzaaien is voor een virus dat niet voor significante oversterfte zorgt. Zeker niet voor iemand van haar leeftijd, in haar toestand. Die kans op ziekte is al enorm klein. De trip naar de Op1-studio is dat een stuk gevaarlijker voor haar. Dus gespeelde angst neem ik aan.

Ja, mensen worden er (dood)ziek van en mensen overlijden. Maar zet een camera neer op een kankerafdeling en je krijgt dezelfde beelden. En kanker zorgt voor gemiddeld 130 doden per dag. Dat is wat anders dan een paar duizend vermeende 'besmettingen' (want de test die wordt gebruikt kan geen diagnose stellen). Maar hier hebben we (vreemdgenoeg dan) geen angst voor.


Specialiste ?

Het feit dat ze microbiologie gestudeerd heeft zegt niet zoveel. Want als zij gelijk heeft, dan hebben veel andere geleerde mensen dat niet. Verder zeggen de statistieken dus dat geen van de maatregelen invloed hebben gehad op virusverspreiding en het aantal zieken/overlijdens. Als je dat wilt bereiken dan zijn er oplossingen die systematisch door de media worden onderdrukt. Denk aan ventilatie/ionisatie , Hydroxy chloroquine en zink (of quercitine en zink) , ivermectine , vitamine D , vitamine C , diverse B-vitamines , andere mineralen en sporenelementen , bewegen , frisse lucht , contact met andere mensen , etc. Wellicht niet haar terrein, maar iemand die zich uit in de media zou dat moeten weten.


De vraag is dus waarom 'besmettingen' (diagnose niet mogelijk via PCR-test) volgens haar een probleem zijn.

Waarom besmettingen geen probleem zijn

Stel , de werkelijkheid is dat je met honderden miljarden virussen 'besmet' bent. Betekent dat dat het einde voor u ? Niet echt, nee. Sterker nog, zonder al die virussen zou het een stuk slechter met u gaan. Dus een 'besmetting' (infectie moet 't geloof ik zijn) is dus niet per definitie een probleem. Dan een 'besmetting' met 'het coronavirus' of een variant, is dat een probleem ? Nee, niet echt. De vraag is natuurlijk of je er ziek van wordt. En het antwoord voor vrijwel alle mensen is 'nee'. Er zijn zeer veel dingen die veel levensbedreigender zijn dat een coronavirus. Besmettingen (geïnfecteerden) zijn juist goed ! Waarom ? Simpelweg omdat dat je lichaam bekend maakt met dat virus en je dus immuniteit vormt. En hoe meer mensen immuniteit hebben , hoe meer IEDEREEN beschermd is. Dus de redenatie om besmettingen te voorkomen is idioot ; a. het lukt niet door de maatregelen b. besmettingen zorgen voor groepsimmuniteit.

De hele waarheid ; dag paniek , hallo opluchting

Een andere reden waarom besmettelijkheid niet zo'n probleem is , is de andere kant van het verhaal. Mutaties van coronavirussen worden in de regel én besmettelijker én ZWAKKER ! Maar dat gaan 'ze' er niet bij zeggen. Hoe krijg je anders een strengere lock down gesteund door de burgers ? Of een avondklok wellicht ? Hier wordt dus een spelletje gespeeld met de massa.

Waarom dan toch angst zaaien ?

Even wat titels doornemen op haar NRC-pagina leert dat ze voor vaccineren is. Geen idee waar ze dat op baseert. Pfizer legt ook duidelijk uit dat de werking en bijwerkingen uiterst onzeker zijn. Het vaccin is ook nog in testfase tot in 2023. De mensen die het vaccin nemen/krijgen doen mee aan het testen ervan. Vermeldt ze dat ook in haar columns ? Verder lijkt ze een fan van de heer Rutte, en geen fan van het Nederlandse volk. En een mondkapje, hoewel bewezen onzinnig en (mogelijk) schadelijk, zet ze ook op. 


Tja, waarom schrijft ze datgene dat ze schrijft. Denk er eens over na.

  • schrijft voor gevestigde media ;
  • is pro-vaccineren (experimenteel en in testfase);
  • is pro-maatregelen (bewezen geen invloed mbt virusverspreiding en dus geen invloed op ziekte en overlijden) ;
  • is pro-Rutte (is ook pro-maatregelen) en 'anti' burgers ;
  • krijgt ruimte bij o.a. Op1 (geen plek voor kritische denkers die er wat anders instaan dan het kabinet , de gevestigde media).


Ik zie niks bij haar artikelen mbt gezondheid (voeding , bewegen , schone lucht , etc) en niks mbt zaken die bewezen wel werken bij virussen (ventilatie/ionisatie , medicatie als hydroxy chloroquine met zink of Ivermectine).


Gezien de eerder genoemde punten niet zo vreemd. Zowel nadelig voor de agenda van de overheid (dienen lobby / bedrijven) en natuurlijk de pharmaceutische- en tech industrie die nu gezamelijk de vaccins produceren.Geen last ?

Uiteraard ook geen artikel over de enorme schade op diverse vlakken die de maatregele die zij voorstelt aanrichten. Denk aan zorguitstel (verlies levensjaren) , depressie , armoede (verband met slechte gezondheid) , hongersdoden in de arme landen , etc. Zou het kunnen zijn dat mw Hertzberger er eigenlijk niet zoveel van merkt ? Nog niet, want ik denk dat én iedereen geraakt zal gaan worden én dat mensen door gaan krijgen dat de media, waar zij ook deel van uitmaakt, hoofdverantwoordelijke zijn voor hetgeen allemaal onnodig gebeurd is. En als ze zo bang is , waarom schuift ze dan aan bij Op1 om met anderen virussen e.a. te delen in die studio ? Zonder niet-werkend mondkapje nog wel waar ze fan van is (zegt ze).


Kijk naar de feiten

Wellicht goed om voor uzelf eens alles op een rijtje te zetten en naar de feiten te kijken. Is het coronavirus echt zo erg (geweest) ? Is de 'Engelse variant' gevaarlijk (besmettelijk zegt namelijk niks) ? Bent u bekend met de veilige en effectieve medicatie die beschikbaar is (maar wordt onderdrukt) ? Zorgt u goed voor uzelf ? Waarom maatregelen nemen die erger zijn dan de kwaal ?


Marcel Boor , 14 januari 2021.


  • Mw Hertzberger pleit voor hardere lock down (LINK) ;
  • Ivor Cummins toont aan dat maatregelen geen invloed hebben op virusverloop en ziekte / overlijden (LINK) ;
  • Pagina mw Hertzberger NRC (LINK)
  • Interview met Arts en filosoof Marli Huijer (LINK)