Russen zaaien paniek Corona

Paniekzaaier NU.nl meldt :

'de Russen' zaaien paniek via nepnieuws'


Al wekenlang is NU.nl onrust aan het zaaien door dagelijks aantallen besmettingen te melden op een vervelende toon. OK, ik snap het best. Er moeten lezers aangetrokken worden om de advertenties onder ogen te krijgen. Het gaat uiteindelijk om de centjes. Maar de manier waarop is natuurlijk vrij triest.

En dan 'durven' melden dat 'de Russen' paniek zaaien via nepnieuws (LINK). Het wordt wat lachwekkend ... het zijn altijd de Russen. Zijn 'we' in het westen zo braaf ? Is het nieuws dat NU.nl brengt echt (is echt nieuws wel waarheid ?) ?


Discussies gestuurd door NU

Ook heb ik al gemerkt dat bij de opmerkingen via selectie en waarschijnlijk ook via het reageren van binnenuit via ingehuurde mensen, de berichten van NU worden gesteund. Mijn account is al geblokkeerd vanwege ongepaste opmerkingen. Helaas wordt er niet gereageerd als ik vraag welke opmerking ongepast was. Ik kan wel zeggen dat ik 't niet altijd met NU eens was. En als je dat goed onderbouwt dan ben je ongepast.


Een interessante ontdekking was ook dat bij NUcheckt er opmerkingen waren toegelaten die totaal onwaar zijn.


Dit was de geplaatste opmerking :

Vervelendzeg : 'Wat wel belangrijk is is een griepprik. Je zal maar corona en griep tegelijk krijgen, dan leg je het loodje. Plus vaccineren tegen pneumakokken. Voorkomt complicaties i.v.m longontsteking. 60 plus."


Een griepprik is helemaal geen garantie dat je immuun bent voor de seizoensgriep. Het lijkt eerder een manier om geld te sluizen naar de pharmaceutische industrie zonder dat er iets zinvols tegenover staat. Lees vooral dit artikel (LINK).


Het artikel waarbij het geplaatst was : LINK


Dan staat er als laatste opmerking dit : "H030 : Goed dat dit soort berichten worden gecheckt! Er gaat zoveel onzin rond over dit coronavirus, ook hier op dit forum. Over de besmettingsgraad, de mortaliteit enz enz. Paniek is het gevolg en, misschien nog erger, het vertrouwen in de wetenschap en in experts wordt hierdoor ondermijnt. Dat is echt niet nodig."


Mijn vermoeden is dat dit een opmerking is die uit de eigen NU-gelederen komt. Dat kan ik natuurlijk niet bewijzen, maar het is zo correct. En de onzin op het forum wordt toegelaten door NU. NU is ook mede-veroorzaker van de paniek.


Enfin. Ik geloof dat m'n boodschap wel uit 't stukje naar voren komt. Wellicht interessant voor u om te weten.


Marcel Boor , maart 2020.