25. Mondkapjes nieuwe hype

MONDKAPJES verplicht ter bescherming,

maar ze beschermen niet !

Hoera , langzaamaan weer wat meer vrijheid die ze ons eigenlijk nooit hadden mogen afnemen. Maar goed ... ander onderwerp. Nu die mondkapjes die verplicht worden in het OV en geadviseerd bij contactberoepen. Maar waarom. Wetenschappers en statistieken geven aan dat de mondkapjes (die gebruikt worden) de aerosolen toch niet tegenhouden. En als u denkt dat u die aerosolen kunt ontwijken/vermijden , dan zit u op het verkeerde spoor. Aorosolen in de lucht , in de gebouwen, in huis, in de trein, in de bus, in het kantoor, etc. Daarentegen zorgen mondkapjes wel voor ophoping van bacteriën, virusdeeltjes aan de buitenkant en voor stress doordat de zuurstoftoevoer naar de longen wordt belemmerd. Dus we worden gedwongen om 'bescherming' te gebruiken die niet helpt tegen virusdeeltjes in de lucht en die diverse nadelen hebben. En niet te vergeten, het leidende RIVM is tegen. Het kan een zeer beperkende bijdrage hebben. Zie beschrijving hierboven. Hoe bizar. Wat zit hierachter ?


Tevens is er nog een belangrijk iets ; namelijk dat het virus zich moet verspreiden, en dat ook zal doen. Daar heeft een virus de mens niet voor nodig. Is de griep ooit tegengehouden ? Waarom is besmet raken opeens zo'n probleem geworden ?


HET BEGIN ; nos jouraal, u wordt geprogrammeerd !

Toevallig zag ik het 8 uur-journaal van 23 april. Daarin diverse onderwerpen waarin mondkapjes de hoofdrol speelden. Het ging o.a. over de stad Jena in Duitsland. Daar waren mondkapjes verplicht en waren er heel weinig besmettingen. Er werd aangestuurd op het feit dat dat door de mondkapjes kwam. Maar bekend is dat, zoals hierboven vermeld, de aerosolen gewoon door mondkapjes heen kunnen. Dus er moet een andere reden zijn dat Jena gevrijwaard blijft van Corona slachtoffers. Dan was er nog een item over het OV. De heer Peters liet zich toen ontvallen dat wellicht mondkapjes een oplossing konden zijn om meer mensen toe te kunnen laten. Ook hier weer vreemd, omdat het OV volgens de heer Peters het RIVM volgt en het RIVM is al tijden duidelijk m.b.t. de mondkapjes ; geen duidelijke toegevoegde waarde.


WAT IS ROL DHR PETERS VAN OV-NL ?

En vanavond (6 mei) was de heer Peters daar weer in het journaal ; grote lach op z'n gezicht door de mededeling dat het OV meer mensen mocht vervoeren met daarbij de verplichting van mondkapjes. Opdracht volbracht ? Ik zei tegen m'n moeder al bij die eerdere journaaluitzending : 'let maar op , die mondkapjes worden verplicht'. Je ziet gewoon dat de media en de mensen die het spelletje meespelen daar op aansturen. De heer Peters heb ik inmiddels al een paar vragen gestuurd m.b.t. de verplichte schijnveiligheid. Maar ook om het feit dat hij eerder beweerde in een email dat het RIVM leidend is en ik een artikel zag waarin hij aanstuurde op mondkapjes (en dus zelf hiervoor het initiatief heeft genomen). Tot op heden geen reactie, en die verwacht ik ook niet meer.


Maar als we dus zonder problemen kunnen reizen met mondkapje (een lapje stof mag ook), dan kan dat dus ook zonder. Moeten we denken dat het virus nog een gevaar vormt ; dat is overigens alleen voor ouderen die al ziek zijn, mensen die een griepvaccin hebben gehad en obese mensen. Want het doel is nog steeds, althans van Rutte en De Jonghe, vaccineren.


OOK MAURICE DE HOND PROMOOT HET MONDKAPJE, TEGEN ZIJN EIGEN BEVINDINGEN IN

Ik heb het interview met de heer De Hond bij 'De Nieuwe Wereld' gezien, interessant. Maar dan wordt het toch wat vreemd als hij zijn adviezen uitspreekt. Mondkapjes o.a.. Waarom vreemd ? Nou, in zijn betoog geeft hij aan dat die mondkapjes niet het verschil maken. Vragen hierover worden niet beantwoord. In een later interview geeft hij aan dat mondkapjes inderdaad een schijnoplossing zijn. Maar op een ander moment geeft hij toch weer aan dat mondkapjes kunnen werken in afgesloten ruimtes. Tja, wat is waar meneer De Hond ? Doet u ook mee met het spel ?


KIJK EENS OM U HEEN, WAT DENKT U DAN ?

Nu denk ik zelf, zie statistieken en uitspraken diverse doctoren (links onder artikel), dat het virus niet zo'n probleem is voor gezonde mensen. Ook niet eens als ze oud zijn getuige het herstel van mensen boven de 100. Het zijn de ouderen die al aandoeningen hebben, Corona zorgt dan voor grote problemen. Soms te groot. Dus die mensen bescherm je, klaar. Ja, er zijn ook jongere mensen die in de problemen raken. Maar dat heb je ook bij kanker en hart- en vaatziekten. Dat gebeurt nu eenmaal.


Kijk eens om u heen. Grote problemen ? Ik werk gewoon door. Mijn collega's ook wereldwijd. Goederen, contact met mensen, etc. Geen probleem. De meest schadelijke voertuigen rijden nog gewoon rond, vaak bestuurd door obese mensen. Waarom verbiedt de overheid dat niet om de lucht schoon te houden (en die mensen tot beweging te dwingen) ? Waarom zegt meneer Rutte niks over gezondheid / gezonder leven. Als hij het over gezondheid heeft bedoelt hij dat u zich aan ongezond makende regels moet houden om een onvermijdbaar virus te vermijden. Waarom zegt hij niet dat er een medicijn is dat je binnen vier dagen van je symptomen afhelpt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken ?


Stel vragen, en je weet dat het zaakje aan alle kanten stinkt.


Marcel Boor , 12 mei 2020.