34. Ook in NL mondkapjes publieke ruimte

OOK IN NEDERLAND BINNENKORT MONDKAPJES IN PUBLIEKE RUIMTES

hoe de media ons voorbereiden

Herhaling van zetten


Enige tijd terug heb ik al een artikel geschreven over hoe de mondkapjes in het OV erdoor gedrukt zijn. Het OV stelt dat ze het RIVM als leidend beschouwt. Echter het RIVM heeft niks met mondkapjes. Vragen hierover worden niet beantwoord door de heer Pedro Peters van OV-NL, volgens mij dé man die hier een grote rol in heeft gespeeld. Zie indien interesse het artikel HIER.


Het begint bij het inmasseren van een nieuwe situatie door de media

Nu zijn de media al een tijdje bezig met ons 'meer mondkapje' in te masseren. Veel artikelen over met name hoe het buitenland dit alsmeer verplicht en dat er toch wel aanwijzingen zijn dat ze helpen. De bewijzen ben ik nog niet tegengekomen. Wel ben ik genoeg aanwijzingen tegengekomen met uitspraken van niet de minsten, die aangeven dat mondkapjes niet helpen tegen virussen. Zelfs bij de allerbeste maskers die worden gebruikt op IC's is het nodig dat ze precies aangemeten worden op het gezicht. Anders helpen die ook niet. Dus als je mensen ziet lopen met een mondkapje dat totaal niet aansluit of met kapjes vervaardigt van lapjes stof, dan weet je genoeg.


Op vrijwel alle foto's in de media mensen met een mondkapje

Verder in de media vrijwel alleen maar foto's van mensen met mondkapjes. Let u er maar eens op. Ik heb al veel foto's gemaakt van dit soort foto's , massa's. Zie bijvoorbeeld dit artikel over Frankrijk. De foto van de jongen voor de Eiffeltoren is waarschijnlijk geposeerd. Hij zit er helemaal alleen ; ook gezien de regels totaal onnodig om dan een mondkapje op te doen. Eerder ontzettend dom omdat je je ademhaling tegenwerkt en een mate van stress creëert. Wellicht merk je dat niet direct, maar dat betekent niet dat het lichaam het niet ervaart.

Ook geven deze foto's het idee dat er heel veel mensen met mondkapjes rondlopen. Nou, als ik Amsterdam bekijk is dat een extreem klein aantal. Er wordt dus een verkeerd beeld neergezet. En zoals gezegd met een doel ; de weg bereiden voor nieuwe maatregelen. De media als wegbereiders , programmeurs. Ze zijn zelden meer die kritische factor t.a.v. de overheid. Ze werken samen met de overheid, een totaal tegenovergestelde rol.


Ga het zien !

Wat ik ook vooral met dit artkel wil zeggen is dat de media dus niet meer de kritische factor zijn. Kijk verder dan die kranten, het NOS-journaal of RTL-nieuws. Ze schotelen een wereld voor die niet is, maar die ze willen. Bekijk eens interviews op Café Weltschmertz of De Ommezwaai / De nieuwe wereld. Ook Blue Tiger Studio is een goede naar mijn mening. Dan krijg je dus totaal andere geluiden te horen die je hopelijk aan het denken zetten. En dan met name gaat het dan om de volgende vragen : Dient de overheid mijn belangen ? De belangen van de burgers ? En welke rol spelen de media in dit geheel (want zonder kritische media is een democratie niet mogelijk) ?


Ga eens op onderzoek uit. Sla eens een serie over en bekijk / beluister eens een interview over iets dat u aangaat en / of interesseert.


Hieronder nog wat links die u kunt bekijken.


Marcel Boor , 17 juli 2020.


The Highwire over mondkapjes (uitspraken van o.a. Fauci) - LINK


RIVM ; 'mondkapjes in het OV kan, maar helpt niet veel - LINK


In deze vakantielanden is het dragen van een mondkapje binnenkort verplicht - LINK


Lopend vuur ; 'bij winkelen hoort een mondkapje verplicht te zijn' - LINK


Hebben we wel met een virus te maken ? - LINK


autopsieën in diverse Europese landen hebben uitgewezen dat helemaal niemand aan Covid-19 is gestorven - LINK