De overheid maakt ziek, soms dodelijk

Mag de overheid mensen (dodelijk) ziek maken ?

En als dat volgens de minister noodzakelijk is ?

En wat als er alternatieven blijken te zijn ?

Ik blijf bij de scooters en brommers. Waarom ? Omdat iedereen 't kan zien, de meeste merken het, horen het, etc. Het bewijs is daar voor iedereen te zien, te merken, te ruiken, te ervaren, etc.

Even zoeken en je heb vele artikelen die duidelijk maken dat scooters en brommers extreem schadelijke uitlaatgassen uitstoten. Ook de overheid heeft dit inmiddels al bekend. 


Maar waarom rijden deze voertuigen dan nog rond ? Zo dicht bij de mensen (denk aan kinderen, zwangeren, etc) ; in Amsterdam nog vaak op fietspaden, door de smalle straatjes, over de grachten, op de pontjes, etc. Volgens de Minister van V en W (via een woordvoerder) zijn ze noodzakelijk.


Hmmmm .... wat te denken van fietsen (evt. electrisch ondersteund, openbaar vervoer, electrische scooters ? Zou een Minister van Verkeer en Waterstaat niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van deze tijd ?


Dan zijn er twee/drie mogelijkheden :

  1. De minister wil ruimte geven aan scooters en brommers om mensen ziek te maken (lawaai en uitlaatgassen), bang te maken (met name ouders met kinderen en ouderen). Denk aan fietsers , mensen die op een terras zitten , ea.

    Ziekte is namelijk zeer lucratief voor bepaalde bedrijven. Wordt heel veel geld verdiend aan zieke mensen, uw geld !

  2. De Minister vindt de omzetten en winsten van bedrijven die met de scooter en brommerhandel van doen hebben belangrijker dan de gezondheid van mannen, vrouwen, kinderen. Deze bedrijven worden gediend door organisaties als de Bovag en de RAI (behoren dus tot de meest ziekmakende organisaties van NL !?).

  3. De minister wil de veelal luie en vaak te zware mensen de kans geven lekker met veel lawaai (te) snel rond te racen. Oh ja, verkeerslawaai is ook een ziekmaker, dat valt dan weer onder mogelijkheid 1.


Ziet u een goede reden hierbij staan om mensen (dodelijk) ziek te maken ?


Bij punt 2 is het interessant om te melden dat het toestaan van de verkoop van zeer schadelijke scooters is verlengd i.v.m. voorraden scooters die er nog waren. Dus (dodelijke) zieken om een voorraad voertuigen die totaal uit de tijd zijn en vergiftigen, weg te werken. Als ik ziek zou zijn/worden ... En wat als je kind ziek wordt of is ? Ik zou zeggen ; probeer de Minister eens.