De overheid maakt ziek, soms dodelijk

Mag de overheid mensen (dodelijk) ziek maken ?

En als dat volgens de minister noodzakelijk is ?

En wat als er alternatieven blijken te zijn ?

SCOOTERS EN BROMMERS ALS VOORBEELD

Ik blijf bij de scooters en brommers. Waarom ? Het bewijs is daar en voor iedereen te zien, te merken, te ruiken, te ervaren, etc. Even zoeken en je heb vele artikelen die duidelijk maken dat scooters en brommers extreem schadelijke uitlaatgassen uitstoten. Ook de overheid heeft dit inmiddels al bekend. 


BEWUST ?

Maar waarom rijden deze voertuigen dan nog rond ? Zo dicht bij de mensen (denk aan kinderen, zwangeren, etc) ; in Amsterdam nog vaak op fietspaden, door de smalle straatjes, over de grachten, op de pontjes, etc. Volgens de Minister van V en W (via een woordvoerder) zijn ze noodzakelijk. De Gemeente Amsterdam komt ook met een dergelijke verklaring, GroenLinks notabene.


Uiteraard grote onzin. In de stad kunnen mensen gebruik maken van het OV, je kunt fietsen, zelfs wandelen is voor sommige afstanden prima optie. En electrische opties zijn er ook. Zou een Minister van Verkeer en Waterstaat niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van deze tijd ?


Waarom ? Dan zijn er drie mogelijkheden :

  1. De minister/gemeenten willen ruimte geven aan scooters en brommers om mensen ziek te maken (lawaai en uitlaatgassen), bang te maken (met name ouders met kinderen en ouderen). Denk aan fietsers , mensen die op een terras zitten , ea.

    Ziekte is namelijk zeer lucratief voor bepaalde bedrijven. Wordt heel veel geld verdiend aan zieke mensen, uw geld !

  2. De Minister/gemeenten vinden de omzetten en winsten van bedrijven die met de scooter en brommerhandel van doen hebben belangrijker dan de gezondheid van mannen, vrouwen, kinderen. Deze bedrijven worden gediend door organisaties als de Bovag en de RAI (behoren dus tot de meest ziekmakende organisaties van NL !?).

  3. De minister/gemeenten willen de veelal luie en vaak te zware mensen de kans geven lekker met veel lawaai (te) snel rond te racen. Oh ja, verkeerslawaai is ook een ziekmaker, dat valt dan weer onder mogelijkheid 1.


Ziet u een goede reden hierbij staan om mensen (dodelijk) ziek te maken ?


Bij punt 2 is het interessant om te melden dat het toestaan van de verkoop van zeer schadelijke scooters is verlengd i.v.m. voorraden scooters die er nog waren. Dus (dodelijk) zieken om een voorraad voertuigen die totaal uit de tijd zijn en vergiftigen, weg te werken.


Dus het blijft oppassen als een overheid iets wil doen m.b.t. gezondheid. Als je weet dat dat niet prioriteit is zal er dus een andere reden zijn voor de maatregelen die niet wordt gemeld.


M. Boor

Enige jaren terug geschreven, maar ze rijden nog steeds rond.


REFERENTIES :

  • Zie ook dit artikel over de 30 km p/u regel voor auto's (Link)

  • Hufters niet aangepakt (Link)