Zuidoost pakt de echte problemen aan

Stadsdeel Zuidoost pakt de echte problemen aan

Fietsen in wandelgebied beboet

(snor)scooters, brommers én motoren in wandel/fietsgebied getolereerd

Er was al eens tegen me gezegd dat ik niet in het winkelcentrum mocht fietsen. Ik deed dat overigens heel rustig zodat ik geen winkelpubliek, ook kinderen, in gevaar zou brengen. Als fietskoerier welteverstaan. Die keer vroeg ik aan de handhavers hoe dat dan zat met al die motoren, scooters en brommers in het gebied. Daar wisten ze geen antwoord op te geven. Dan maar even vragen aan stadsdeel Zuidoost. Ook geen antwoord. En de naam van de persoon die verantwoordelijk is voor de handhaving kon niet aan mij gegeven worden (dus wie het weet ...). 


Vandaag was het dan raak. Een ophaalopdracht bij de ING. Spitsuur dus heel rustig rijdt ik richting mijn bestemming. Handhaving staat daar, maar het komt niet in me op dat ik een probleem ben. Als fietskoerier zorg ik er namelijk voor dat er geen busje het gebied in hoeft. Lijkt me een aardig voordeel voor iedereen. Maar het is wandelgebied, dus word ik op de bon geslingerd. 


Amsterdam herken ik allang niet meer dankzij dit soort voorvallen. Geen gevoel voor een situatie hebben. Mensen die domweg gewoon doen wat ze gevraagd worden. Niet een beetje meedenken en -bewegen. Er zijn toch wel grotere problemen in het stadsdeel waar handhaving zich eens de handen vuil aan kan maken. Al het rondslingerende vuil bijvoorbeeld; Scooters die over de Hoekenrodeplein rijden, soms racen, heerlijk al die kankerverwekkende gassen als je een drankje en/of hapje doet), motoren die over de Arenaboulevard rijden, etc.


Wederom maar even vragen bij het stadsdeel. Antwoorden blijven uit. Dan maar steppend met de bakfiets door het winkelcentrum. Of wellicht beter om maar een dieselbusje te sturen, die hebben toestemming om daar te rijden.


Enkenle meters verderop rijden de gemotoriseerde tweewielers zonder problemen door wandelgebied. Het zal onderdeel zijn van de strategie om die groep mensen de hand boven het hoofd te houden. We zien het in de hele stad.