Vaccineren logisch

Is vaccineren/injecteren wel logisch ?

DE GEDACHTE ACHTER VACCINS/INJECTIES

Met vaccins worden ziekmakende bacteriën (dood of levend) of zogenaamde virussen (actief of inactief) in kleine hoeveelheden ingespoten zodat het lichaam kennis ermee kan maken om zo bij een volgende infectie adequater te kunnen reageren. Een soort van homeopathie dus


Echter lijken er dingen niet helemaal te kloppen :

  1. Allereerst zal het lichaam nooit via die weg in aanraking komen met 'virussen' en bacteriën. Het lichaam wordt dus getraind in iets wat nooit in de praktijk gaat plaatsvinden. In principe omzeil je het immuunsysteem (groten)deels, dat is geen training.

  2. Het lichaam is gemaakt om zich te verdedigen tegen bepaalde bacteriën en eventueel virussen. Dat begint al bij de huid, slijmvliezen en natuurlijk een intern verdedigingsapparaat. 'Dingen' komen niet zomaar het lichaam in om dan vervolgens cellen te infecteren. De mond, luchtpijp, longen, slokdarm, maag, darmen zijn externe omgevingen. Ze bevinden zich wel in het lichaam, maar het is niet je interne omgeving. Dingen als voeding en zuurstof worden opgenomen. Dat zijn processen waarbij het lichaam bewust dingen naar binnen haalt. Het is geen kwestie van binnendringen.

    Dus een slijmvliesontsteking is dus iets externs. Een longontsteking dus deels ook.

  3. Als mensen zijn we totaal afhankelijk van bacteriën. Met name onze darmflora die zorgt voor de vertering van ons voedsel, weerstand, en zelfs een soort van 2e hersenen vormen. Bij een gezond leven heerst er een balans van bacteriën. De 'goede bacteriën houden de 'slechte' in toom. Echter, zo slecht zijn die 'slechte' niet, want die hebben ook hun functie binnen het lichaam. Bijvoorbeeld het opruimen van dode weefsels. Als er geen voedingsbodem is voor een bepaalde bacterie, dan zul je ze ook niet/nauwelijks aantreffen. Dit is ook de benadering van de mensen die uitgaan van de terreintheorie. Een sterk lichaam dat in balans is zal niet gauw ziek worden. Niet voor niets worden zwakke mensen ziek, vaak in de wintermaanden. Tijdens 'covid' lagen met name oudere mannen met diabetes op de IC's. Geen (gevaarlijk) virus, maar zwakke immuunsystemen.
WAT IS EEN VACCIN ?

"Vaccins bestaan meestal uit onderdeeltjes van bacteriën of virussen, of soms uit geïnactiveerde virussen die de ziekte niet kunnen veroorzaken. Ze bevatten onderdelen waarop het lichaam kan reageren, bv. door antistoffen te maken, zonder zelf de ziekte door te maken. Vaccinatie is dus voor het lichaam een soort eerste kennismaking met een bacterie of een virus. Het lichaam leert hoe correct erop te reageren zodat die bacteriën of virussen de ziektes niet kunnen veroorzaken wanneer je er later mee in contact komt."


Er vindt al misinformatie plaats door te stellen dat virussen leven"Vaccinatie (of inenting) is de injectie van een vaccin in het lichaam waardoor je antistoffen aanmaakt die je beschermen tegen een infectieziekte.Als je in de toekomst in aanraking komt met de echte virussen of bacteriën dan herkent je lichaam die en worden snel extra antistoffen aangemaakt. Je wordt dan niet of veel minder ziek.Vaccinatie is de meest effectieve en goedkope manier om bepaalde infectieziektes te voorkomen."Virussen zouden in de loopvande tijd muteren, om zo aan de aandacht van het immuunsysteem te ontkomen. Dit klinkt wat vreemd daar het immuunsysteem reageert op alles dat vreemd is. Dus ook op een veranderd/ander virus.
Net als bij covid (of corona) worden er, met name door regeringen en media, weer van alles de ether ingeslingerd over een (mogelijk) gevaarlijk virus. Was een mutatie van een virus voor covid een afzwakking van dat virus, nu is een mutatie een nieuw gevaar. Immers kan 't op die manier de immuunsystemen ontwijken Wat je nooit verneemt is dat in principe het immuunsysteem reageert op alles dat vreemd is, dus (zeker) ook op een nieuwe mutatie. Dat is ook de gedachte achter vaccins; je spuit iets in waar het immuunsysteem dan op reageert. Als het virus dan een volgende keer binnen zou dringen, dan herkent het immuunsysteem dat virus en kan het sneller reageren. En doordenken en dan is het natuurlijk vreemd dat je via injecteren bescherming zou krijgen voor iets dat je via je luchtwegen binnen krijgt. Maar het via je luchtwegen inhaleren is dan gevaarlijk ? Wellicht is 't andersom en is het injecteren van lichaamsvreemde stoffen niet het allergezondste, zeker niet als het in je bloedbaan terecht komt. Denk ook aan de toevoegingen als thiomersal (kwik) en aluminium om de immuunreactie te versterken. Hoezo versterken ? Hoezo met metalen ? Moet het lichaam niet op het virus reageren ? Welk virus dan ? Immers, er heeft nooit virusisolatie plaatsgevonden en dus kun je geen injectie met virussen produceren.u