Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit

overheden zorgen voor ziekte en overlijden

Luchtverontreiniging : 800.000 doden per jaar in Europa , 8,8 miljoen doden wereldwijd.

Niet werkende mondkapjes verplicht , luchtvervuilers blijven toegestaan.

Voorkomen is nooit echt een prioriteit geweest van de overheid. Waarom eigenlijk niet ?

Waarom staat de overheid toe dat uw longen onnodig beschadigd worden door uitstoot van smerige lucht ?
Eigen artikel , 29 april 2020.

Zelfs ten tijde van het Corona Virus mogen de meest vervuilende (en dus longaantastende) voertuigen door Amsterdam rijden, veelal racen. Gezondheid op nr.1. Nee dus.

Zorgt de luchtvervuiling voor de problemen ? En als dat zo is, waarom rijden al die vervuilende voertuigen nog steeds gewoon rond ? Zie ook de artikelen hieronder.

Gemotoriseerde tweewielersDiverse eigen artikelen 2017- heden

 
waarom worden al het lawaai (ziekmakend) , de zeer schadelijke uitlaatgassen en het idiote rijgedrag getolereerd ? Aan wie is de overheid (en de handhaving) dienstbaar ?

Waarom worden al het lawaai (ziekmakend) , de zeer schadelijke uitlaatgassen ? Aan wie is de overheid (en de handhaving) dienstbaar ? Zijn Industrie, Bovag en RAI de baas ? Omzetten en winsten op één ! Ziekte en overlijden bijzaak ?Maar de overheden maken zich wel druk om een het Corona Virus (waarbij luchtkwaliteit een grote rol lijkt te spelen).

Natuurlijk weten 'ze' de overheid dus, hoe vies die scooter is. Alleen zijn er andere prioriteiten. Dus belangrijk om te realiseren dat de overheid u laat vergiftigen om bedrijven te steunen. Ziek ? Een ziek kind ? De overheid kan nog wel eens de schuldige zijn.
Ik denk niet dat het effect wordt onderschat. De overheid weet hoe schadelijk sommige voertuigen zijn voor o.a. fietsers, maar ze dient de lobby voor bedrijven die geld verdienen met deze voertuigen. Hoe kan het dan dat deze zeer schadelijke voertuigen op de openbare weg worden toegelaten ? Daar gaat een keuring aan vooraf. En de regels waar voertuigen aan moeten voldoen worden vastgesteld in Brussel waar de lobby regeert.)