30.000 in bijstand

AMSTERDAM - Streven naar 30.000 mensen in de bijstand.

Waarom niet streven naar nul ?

34.000 BIJSTANDSUITKERINGEN

Op dit moment zitten er ruimt 34.000 mensen in de bijstand in Amsterdam. De verantwoordelijk wethouder streeft er naar om dit aantal terug te brengen naar 30.000, schijnbaar een normaal aantal voor een stad als Amsterdam. Dit lijkt me een vreemd doel. De werkenden betalen immers die uitkeringen en als je die werkenden dient, en dat doe je als overheid in principe, dan dient het doel nul te zijn. Geen mensen in de bijstand. Iedereen aan het werk. En lukt dat niet bij een baas, dan is er vast iets nuttigs te doen. En laat de mensen dan dat nuttige werk doen voor een net inkomen. OK, wellicht ben je dan iets meer kwijt als samenleving, maar dan krijg je er tenminste iets voor terug. Nu is het 'gewoon' geld (weg)geven zonder er ook maar iets voor terug te krijgen. En langdurig in de bijstand zitten maakt het alleen maar moeilijker om weer terug te keren in een rol binnen de maatschappij.


GEEN WERK VOOR 34.000 MENSEN ?

Want wat zijn eigenlijk de redenen dat deze mensen niet werken ? Is er echt geen (passend) werk voor ruim 34.000 mensen ? Werkelijk ? Onlangs las ik een artikel "Vrijwilligers zijn goud waard". Echter ze krigen geen cent. Ruim 34.000 mensen doen niks en krijgen wel geld. Dat klopt gewoon niet. Ik heb ook even in de WW / bijstand gezeten (na militaire dienst en nog eens tijdens een economische neergang en ik uitzendwerk deed)., maar deed bijvoorbeeld wat vrijwilligerswerk. Werd overigens niet meegewogen, en ik werd best fel achter m'n vodden gezeten door het UWV. Doen ze dat ook bij de 34.000 mensen die nu in de bijstand zitten ?


Ja, ik weet dat er een armoedeval kan zijn Maar dat kan (mag) geen reden zijn om werk niet te accepteren. In dat geval zou het UWV / Gemeente de uitkering moeten stoppen.


Als het leven te duur is (de basiszaken)



BUURVROUW

Ik heb er ook één naast me wonen. Denk bijstand. Wellicht nog een soort ziektewet. Ze leeft de hele nacht door, voornamelijk in het weekend, maar ook door de week En vooral de eerste dagen na het weekend hoor je haar hoesten en niezen en snotteren. Nog gevraagd hoe ze haal even toch combineert met haar werk. Maar die vraag viel niet zo goed en ik moest me er niet mee bemoeien. Tja, waarom eigenlijk niet als je 's nachts continu rumour hebt in de woning naast me. Zeker als blijkt dat ze steun trekt die uiteindelijk betaald wordt door de mensen die werken.