14. Bang voor besmetting

Waarom is de overheid bang dat het Corona Virus zich verspreidt ?

Vrij baan voor het virus, de snelste weg naar immuniteit en vooral VRIJHEID

De druk op de Intensive Care afdelingen neemt af. En dus kan gekeken worden of genomen maatregelen weer (deels) ongedaan gemaakt kunnen worden. Ook is inmiddels bekend dat de kans om op de IC te komen of te sterven enorm klein is. De meeste mensen die sterven door (onder andere) het virus zijn ouderen die al één of meer aandoeningen hebben. Dus dan weet je ook welke groep je moet beschermen en welke mensen gewoon weer het leven kunnen hervatten. Als deze mensen waren gestorven aan de seizoensgriep, dan hadden we er vast niks van vernomen. Alsof sterven aan het Corona Virus heel erg is en sterven aan de seizoensgriep OK.


Ondertussen wordt de economie wel helemaal om zeep geholpen. Veel werklozen, veel failissementen. En daarbij natuurlijk veel stress; als iets ongezond is. Oh ja, binnenzitten is ook niet 't beste voor een mens. Gezondheid voorop bereik je niet op die manier. En niet alleen hier , over de gehele wereld. Hoeveel armoede, ziekte en overlijden zal dat met zich meebrengen ? Wie of wat is er verantwoordelijk voor die slachtoffers ?


WEER VRIJ, ZWEDEN ALS VOORBEELD

Nu staan we op een punt van het langzaam loslaten van de maatregelen. Gesproken wordt over een app, over mondkapjes, 1,5 mtr ... Waarom ? Het virus moet zich toch verspreiden om groepsimmuniteit te verkrijgen ? Als daarbij de kwetsbare groepen zo goed mogelijk beschermd worden zodat de IC-afdelingen eventuele patiënten aankunnen, zal er geen probleem zijn. En wellicht weten we het nog , de druk op de IC is waar het beleid om draait.

En wellicht zal een aantal mensen ziek gaat worden. Maar dat zal dan meestal maar een paar dagen duren. Beter dan weer een maand binnenzitten lijkt me. Voor de griep gaan we ook niet al deze maatregelen nemen. Zie HIER ook de benadering in Zweden.


ANGST VOOR BESMETTING OF ANGST VOOR GROEPSIMMUNISATIE ?

Terug naar de angst van besmetting, waarom zou dat zijn ? Dat is vrij makkelijk te verklaren. In de eerste speech zei de heer Rutte dat groepsimmuniteit het doel was. Uiteraard het enige goede. Dat moest geleidelijk gaan i.v.m. de IC-capaciteit. Vervolgens zei hij de dag erna dat groepsimmuniteit niet het doel was , maar iets dat een bijkomend effect was. Nu was vaccinatie het doel geworden. Een vreemde wending, als je er even bij stilstaat. Immers is het doel van vaccinatie immuniteit. Tja, dan kom je toch even voor je gevoel in de knoop.


WAAROM VACCINEREN ?

Dan maar simpelweg de vraag stellen ; waarom vaccinatie en via die weg naar immuniteit ? Wie worden daar beter van ? Juist , de pharmaceutische industrie. Zijn ze daarom miljarden aan het investeren in een nieuw vaccin ? Zouden ze al toezeggingen gehad hebben van regeringen m.b.t. de afname van de vaccins ? Het feit dat het vaccin al met een jaar klaar kan zijn riekt naar voorkennis. Normaal duurt dat zo'n 10 jaren. Want wie gaat er nu miljarden investeren in een vaccin dat pas op z'n vroegst klaar is over een jaar (normaal dus zo'n 10 jaar). Dan is het grootste deel van de bevolking al immuun. De heer Van Dissen had het onlangs over dat ongeveer 3 % van de mensne antistoffen in het bloed zou hebben. Dat getal hoort niet bij een virus dat zich 'razendsnel' verspreidt. Dat getal zou dan veel hoger moeten liggen. Of verdwijnen de antistoffen weer snel ? Dan zou vaccineren waarschijnlijk ook niet helpen. De vraag is ook hoe onafhankelijk het RIVM is en hoe betrouwbaar de cijfers.

Overigens is immuniteit na vaccinatie ook geen zekerheid. Tevens kleven er veel nadelen aan de cocktail aan stoffen die je lichaam ingespoten worden. Informeer jezelf goed voordat je dat toelaat.


DE MAKKELIJKSTE EN SNELSTE WEG NAAR VRIJHEID

Dus gaan een jaar lang we krampachtig doen om vervolgens massaal ingeënt te worden met een slecht getest vaccin waarvan je niet gaat weten of het werkt ? Of gaan we gewoon het leven met z'n allen opstarten waardoor het virus zich zal verspreiden en we geleidelijk aan immuun worden ?


Dat laatste lijkt de meeste voordelen te hebben voor de gezondheid (staat voorop), voor de economie, ea. Hoeven we ook geen dubieuze spuit in onze arm te laten zetten. En dan kunnen ook de apps gewoon aan de kant geschoven worden.


Vrij baan voor het virus, de snelste weg naar immuniteit en vooral VRIJHEID. En met die vrijheid op weg naar een mooiere en schonere wereld, meer aandacht voor de aarde, voor gezondheid, voor eerlijkheid, e.a.. Ik denk dat we er klaar voor zijn. U ?


Marcel Boor , 20 april 2020.