Racende motoren Corona

TERWIJL DE MENSEN BRAAF THUIS ZITTEN SCHEUREN SCOOTERS EN MOTOREN DOOR STAD EN LAND ; LAWAAI , GEVAAR OP DE WEG , UITLAATGASSEN DIE DE LONGEN AANTASTEN.

Waarom vinden de overheid en handhaving dat wel ok ?

In tijden waarin er een virus rondwaart die mogelijk de longen aantast staat de overheid dingen toe die hetzelfde doen. En meer. Waarom is dat toch ?


Ik heb hier in het verleden al diverse artikelen over geschreven. Ook om te proberen mensen ervan te overtuigen dat ze vergiftigd worden, net als (eventueel) hun kinderen. Op de fietspaden, de grachten, op de pontjes.


HET IS PAS SCHADELIJK OF GEVAARLIJK ALS DE MEDIA DAT ZEGGEN

Gek genoeg lijkt het niet uit te maken voor mensen / ouders dat de smerigste en dus ook schadelijkste uitlaatgassen in het gezicht (van hun kinderen) worden geblazen. Wel druk maken over een virus dat alleen de allerzwaksten ziek maakt en doet overlijden (extreme uitzonderingen daargelaten) of over sigarettenrook. Maar de meest schadelijke uitlaatgassen ? Nee, dat doet ons niks. Nou ja, het doet zeker wat. In negatieve zin dan. Maar dat mag blijkbaar van de mensen. Ik denk dat de mensen zich alleen zorgen maken als de media zeggen dat ze zich zorgen moeten gaan maken. Daarom is het Corona Virus een gevaar dat de wereld mag stilleggen en de seizoensgriep gewoon een griep. Daarom is sigarettenrook schadelijk (KWF, rookvrij beweging, etc) en uitlaatgassen (die de rookvrije generatie van straks nu mogen vergiftigen) niet.


WAAROM DE OVERHEDEN 'T OK VINDEN

Hier speelt zoals altijd ook deze stelling weer de hoofdrol :


Als iets schadelijk is (voor klimaat, milieu, gezondheid, veiligheid, leefbaarheid, ea) en het wordt toch toegestaan, dan weet je dat de grote bedrijven/organisaties de wetgeving hebben gemaakt of beïnvloed en dat de overheid (betrokken politici) de belangen van die bedrijven/organisaties belangrijker vindt dan bijv. uw gezondheid, uw veiligheid, etc.


We zitten dus ook hier met de overheden die luisteren naar de lobby van bedrijven. Grootste rollen voor de Bovag en de RAI is mijn ervaring. Niet uw gezondheid en veiligheid staan voorop , maar de omzetten en winsten van bedrijven. Zo simpel is het.


LUCHTVERONTREINIGING EN CORONA , geen woord van premier Rutte

En zelfs in deze tijd met het longaantastende virus racen scooters en motoren nog gewoon rond. De berijders tonen geen enkele vorm van emphatie ; lawaai, uitlaatgassen, onveiligheid. Nul respect voor u. Dus ook nul respect terug lijkt me.


Geen woord van de heer Rutte m.b.t. dit soort gedrag. Wel moet u zoveel mogelijk van het binnenblijven. Nou, als iets ongezond is ! Over de luchtkwaliteit en hoe die de toekomst drastisch te gaan verbeteren. Helemaal niks. Waarom niet ? Puur omdat hij dienstbaar is aan de multinationals. Alles kun je ermee verklaren, ook hoe ze omgaan met het Corona Virus. In plaats van mensen gezonder te laten leven gaan ze voor volg-apps en vaccineren. Niet echt 't beste voor u. Wel voor diverse multinationals.


Wel 'grappig' dat je veel obese mensen op de kankerscooters rond ziet rijden. Waren het niet dit type mensen dat de druk op de IC opvoerde waardoor wij thuis kwamen te zitten ? Maar waarom zou je de oorzaak aanpakken als het genezen veel lucratiever is ?


Nog even de opmerking dat de VVD 2e Kamer niet reageert op vragen  , VVD Amsterdam reageert niet op vragen , GroenLinks Amsterdam reageert niet op vragen. Ze spelen allemaal hetzelfde spel. Ze verkondigen alleen een andere boodschap.


Marcel Boor, 20 april 2020