Plus Magazine over 'corona'.

Plus Magazine en 'corona' 1 

Plus Magazine is vol meegegaan in het 'corona'-verhaal van overheid en 'de wetenschap' en dus zijn de lezers in veel gevallen op het verkeerde been gezet

BEVLOGEN ZORGVERLENERS IN TIJDEN VAN CORONA

De onjuistheden beginnen al in de titel. 'Corona' is namelijk niks. Er zijn volgens veel wetenschappers/virologen coronavirussen en de kunnen volgens deze mensen ziektes als covid veroorzaken. (1)  In de inleiding heeft het magazine het over 'de heftige gevolgen van het virus'. Voor wie in een zekmakend vrus gelooft is op de site van de WHO gepubliceerd dat influenza dodelijker is dan covid. Hierbij al even stellen dat geen één virus is gepurificeerd/geïsoleerd en op een wetenschappelijke manier is aangetoond dat een virus een ziekte veroorzaakt. (2)

        Vervolgens komen de beschermende middelen, de 1,5 meter aan de beurt, bewezen onzin. Een begeleider gehandicaptenzorg meldt dat de cliënten bijna niks meer mogen (om iets dat niet is bewezen dus). Geen boodschappen doen, niet naar hun werk, geen familie ontvangen. Ze zegt dat ze zich zoveel mogelijk aan de voorschriften houdt. Maar natuurlijk is dat onmogelijk als je mensen moet helpen met tanden poetsen, douchen, afdrogen, ea. Toch bizar dat we 'allemaal' hier in mee zijn gegaan. Wat angstzaaien door politici, wat wetenschappers, media, veel van bekend Nederland teweeg kan brengen.

Gelukkig slaat ze nog wel een arm om iemand heen als die moet huilen. Dat doe je niet als je denkt dat er sprake is van een gevaarlijk virus. Dus eigenlijk wisten we het wel. Ze kan zich dan wel weer opwinden als andere mensen zich niet aan de (onzinnige) regels houden. Dat is dan weer apart. Wellicht is het de frustratie afreageren op die mensen die de manipulatie wel doorhadden.

       Een anesthesoloog-intensivist weet te melden dat ze weinig risico lopen met de beschermende kleding die ze hebben. Die onzin is gelukkig ook achterhaald. Dat slimme mensen daar toch in geloofd hebben, sommige nog steeds. Niemand loopt gevaar, niet voor een virus. Zwakkeren lopen in de wintermaanden altijd een risico om ziek te worden. Als 't aan een virus lag zou dat in alle jaargetijden gebeuren.


Marcel Boor , 29 augustus 2020.


LINKS:


  • N.