Motoren 2021

Wederom kunnen motoren voor grote overlast zorgen

DE LOBBY REGEERT !

Gezellig koffiedrinken aangepakt met grote politiemacht

GEZONDHEID EN VEILIGHEID BURGERS GEEN PRIORITEIT

Terwijl ik op m'n fietsje door het gezellig drukke Amsterdam rijd naar het museumplein kom ik een grote groep motoren tegen. U kent ze inmiddels wel, van het soort dat vindt dat ze stoer zijn omdat een machine veel lawaai maakt. Met veel lawaai (ziekmakend) en soms idioot rijgedrag met alle risico's van dien (de IC's staan nog steeds onder druk) trekken ze door de stad. Geen politie , geen handhaving die ook maar ingrijpt.


Vervolgens kom ik bij het museumplein waar een flinke groep mensen vredig koffiedrinken tegen de corona-maatregelen. Mensen staan gezellig te praten , er is muziek , er wordt wat gedanst. M.a.w. heerlijk sfeertje, mede ook door het lekkere voorjaarszonnetje. En hoewel allang is aangetoond dat virusverspreiding in de buitenlucht niet plaatsvindt , mogen de mensen niet binnen 1,5 mtr van elkaar staan. Om half vier (een half uurtje voor het einde van de bijeenkomst) roept de politie op om de afstand in acht te nemen. De koffiedrinkers reageren terecht niet op deze oproep. Dan wordt uiteindelijk met veel machtsvertoon de koffiedrinkers van het veld gedreven. Jawel , met agenten , ME , politie te paard , Romeo's in de aanslag (politie in burger die rellen initieert om vervolgens keihard te kunnen ingrijpen) , drones , ... Dit was rond kwart voor vier. Dus een kwartiertje wachten en mensen hadden zelf weggewandeld.


Gevaar versus Gezellig Samenzijn ; waar zou de politie moeten ingrijpen ?

Maar voor een onzinnige maatregel worden bakken met geld uitgegeven aan politie-inzet, terwijl elders in de stad de gezondheid en veiligheid van de burgers zonder enige hindernissen in gevaar mag worden gebracht. Nu was het allang al duidelijk dat de maatregelen niks met gezondheid te maken hebben, maar met macht en het sluizen van geld naar de grote bedrijven en de pharmacie. Om precies die reden is het de bedoeling dat de kleine ondernemers over de kop gaan. Mensen moeten gaan kopen bij Bol en Amazon. Daar moeten de centjes naartoe. En het is niet de bedoeling dat mensen die ziek worden beter gemaakt worden met effectieve , veilige en goedkope medicijnen. Nee, ze moeten doodziek worden of zelfs overlijden zodat mensen bang worden en kiezen voor een experimenteel vaccin dat nog in de testfase is tot eind 2023.


Missie van de politie

Op de website lees ik dat de politie er is voor de veiligheid van de burgers en dat de missie het bewaken van de rechtsstaat is. Dan is het wellicht nodig dat de mensen die werkzaam zijn bij de politie dit nog eens doornemen. Want de keuzes die gemaakt worden zijn wel erg vreemd en tegenstrijdig met datgene waarvoor je zegt te zijn. Gevaar wordt gewoon toegestaan , een vredig samenzijn geweldadig verstoort. En dat op bevel van de burgemeester die na de Black Lives Matters-demonstratie duidelijk stelt dat demostreren ten alle tijden moet worden toegestaan. Wellicht wordt ze flink onder druk gezet , maar echt geloofwaardig ben je niet meer.


Zeg dat gewoon dat de politie er is om klakkeloos bevelen op te volgen die van bovenaf worden gegeven. Niet echt een leuke missie , maar wel wat er gaande is.


De lobby regeert

Als beslissingen van de overheid vreemd of onlogisch zijn, dan is er vrijwel altijd sprake van lobby. De motoren kunnen zo rondracen, omdat er lobby is. Die medicijnen worden verboden, omdat er lobby is. Die koffiedrinkers moeten van het veld af, omdat er lobby is. De boekhandel moet dicht, omdat er lobby is. En die beperkte groep mensen heeft (nauwe) banden met die lobbyisten. De EU wordt gestuurd door lobbyisten, gaan miljoenen in om.


De meeste landen zijn al een hele tijd geen democratische rechtsstaat meer, maar een corporatocratie ; de multinationals beslissen. En de burgers financieren dit systeem, via belastinggeld en via het consumeren van produkten en diensten.


Ga zien hoe 't in elkaar zit.


M. Boor , 22 februari 2021.


LINKS :


  • Klachtenregen m.b.t. motorrijders (LINK)


  • Motorclubs spelen vermeende onschuld (LINK)Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.