Inhoud algemeen

Inhoud

4 rubrieken


Artikelen m.b.t. het Corona Virus in Rubriek 3 omdat het meer een hype is dan een gevaar (zie de cijfers van de WHO mbt deze bewering). Het is een capaciteitsprobleem van de zorg dat te voorzien was en waar de kabinetten Rutte ook voor zijn gewaarschuwd.
Als de media informatief en kritisch waren geweest hadden we geen lock down gehad en zeker geen maatregelen die de hele zomer hadden voortgeduurd. Hiermee zijn de media mede verantwoordelijk voor alle economische schade en ook gezondheidsschade die door de maatregelen is veroorzaakt. Ook zijn er mensen overleden , dus we kunnen waarschijnlijk spreken van dood door schuld. Dagelijks komen er meer belastende zaken naar buiten hierover. Dat een onafhankelijke rechter zich hierover in de (nabije) toekomst zal buigen.

 • INHOUD RUBRIEK 1 - Doet overheid wat ze hoort te doen ? 
  Gezondheid - Klimaat - Milieu - Zorg - Handhaving -
 • INHOUD RUBRIEK 2 - Vertelt de overheid u wat u zou moeten weten ?
  Is de overheid open en eerlijk naar de bevolking toe ? Deze bevolking is namelijk de baas in een democratie en dient dus te weten wat er speelt. Ook om de juiste keuze te kunnen maken bij de verkiezingen.
 • INHOUD RUBRIEK 3 - Is het nieuws wat de media u brengt volledig en waar(heid) ?
  Nieuws is niet persé de waarheid. Nieuws zegt dat het nieuw is. Elk medium wil ook de eerste zijn om iets te melden. Maar of het waar is moet blijken uit de onderbouwing van dat nieuws, met feiten. Een mening is niet persé waarheid, een studie is niet persé waarheid, een wetenschapper vertelt niet persé de waarheid, etc.
 • INHOUD RUBRIEK 4 - Is ons beeld van de wereld wel juist ?
  Onze geschiedenis i
  s gebaseerd op het nieuws uit het verleden. Als dat nieuws onwaar is, dan is onze geschiedenis dat ook. Denk aan informatie over oorlogen , ruimtevaart , ea. Maar ook de wetenschap schrijdt vooruit. Dus nieuwe ontdekkingen zorgen dat de geschiedenis eigenlijk continu verandert.