Topman IS gedood

Waar(heid) ? IS-topman gedood

Nul komma nul bewijs

Enige dagen geleden meldden de Nederlandse media dat de Amerikaanse media meldden dat de topman van IS was gedood (zelfs NU.nl met hun factchecker lijken overtuigd). Nou, eigenlijk was 't zelfmoord toen de man in het nauw werd gedreven door Amerikaanse elitetroepen. Hij zou ook naast zichzelf drie kinderen hebben gedood. Niet veel later kwamen de media met het bericht dat president Trump de dood van de IS-topman bevestigde (nou, dan zal 't vast wel waar zijn).


Waar(heid) ?


Dat is in dit geval een kwestie van geloof. Gelooft u de Amerikaanse media ? Gelooft u Trump ? Gelooft u de Nederlandse media (die wel de Amerikaanse media én Trump geloven) ?


Trump en de VS hebben baat bij dit nieuws, omdat het een positieve draai geeft aan hun illegale verblijf/bezetting in Syrie. Ik heb ook ergens gelezen dat de VS olie verkopen die in de bezette olievelden in Syrië worden gewonnen. Dat is olie waarvan de opbrengsten aan het Syrische volk moeten toekomen. Dan hoeven ze ook niet naar West-Europa te komen.


Waar ik de Nederlandse media nog niet over gehoord heb is het feit dat Rusland stelt dat het verhaal verzonnen is. Zie deze LINK. Waarom zouden de Nederlandse media dat toch weglaten ?


Enfin, gelooft u wat u wilt. Ikzelf zie geen aanleiding de berichtgevingen mbt de dood van de IS-topman te geloven. Nergens een deugdelijk bewijs dat 't werkelijk gebeurd is.


En inmiddels zie ik berichten over de dood van een tweede IS-topman. Dit keer door een luchtbombardement. Hier geldt hetzelfde verhaal. Gelooft u het of gelooft u het niet ?


Wat we ons natuurlijk ook kunnen afvragen is ; waarom nu pas ? Hoe hebben die lui zoveel jaren kunnen overleven tegen de rest van de wereld ? Heeft IS al die jaren partij kunnen geven aan de machten van de VS (en westerste bondgenoten) , Rusland , Syrië , etc. ?


't Doet allemaal een beetje denken aan het Osama Bin Laden verhaal ; vermoord door Navy Seals en daarna een zeemansgraf. Mooi verhaal, totaal geen bewijzen.


M. Boor , oktober 2019.