Puinhoop (snor)scooters door gemeentebeleid

Al vele jaren is de gemeente Amsterdam (eigenlijk alle gemeenten in Nederland) bezig met beleid met betrekking tot de snorscooters. Met een paar ging het nog wel, maar nu rijden er tienduizenden rond en is 't een probleem. Ook om de manier hoe er door de snorscooterrijders gereden wordt; veel te hard en op een asociale manier. Daardoor voelen met name ouderen en ouders met kinderen zich niet meer veilig op de fietspaden. En zelfs als de snorscooters zich aan de regels zouden houden, welke ouder met kinderen, of oudere rijdt er met 30 km/u over het fietspad ? Natuurlijk een belachelijke situatie. 

Vele jaren lang houdt de gemeente de snorscooterrijders de hand boven het hoofd. Blijkbaar was én is dat veel belangrijker dan de veiligheid van fietsers, waaronder kinderen, ouderen, zwangeren, etc. Dat is natuurlijk iets om 'ns wat nader naar te kijken. Vervolgens wordt het duidelijk dat de uitlaatgassen van de snorscooters zeer schadelijk zijn. Ook door het feit dat ze zo dicht op de fietsers rijden, of voor ze staan bij kruispunten/stoplichten/e.a.. 


Dan zou je toch zeggen dat gezien deze problemen de overheid gewoon haar plicht doet om te zorgen voor een gezonde en veilige fietsomgeving. Maar nee. Wel werkt de gemeente heel hard (dat krijg je standaard te horen als je over dit soort dingen vragen stelt). Wat ze precies doen wordt na doorvragen niet duidelijk. Zelf leek het me beter als de gemeente niet zo hard zou werken met zoveel mensen; kost veel geld en het resulteert in halve maatregelen die niet gehandhaafd (kunnen) worden. Zie nu de helmplicht in een deel van de stad, en ook de milieuzones.


Als iets zorgt voor gevaar (zeker als er ouderen en kinderen in het spel zijn) en je weet ook nog eens dat de uitlaatgassen extreem schadelijk zijn (overigens denk ik wel dat de overheden weten hoe schadelijk de uitlaatgassen van scooters zijn) dan dienen deze voertuigen gewoon verboden te worden. Zeker in een binnenstad als die van Amsterdam met zoveel fietsers, maar ook wandelaars, mensen op terrasjes, etc. Overheden die het vergiftigen van mensen, kinderen gaat toestaan ? Kan dat zomaar ?


Ja, het kan. In alle steden in Nederland. En de fietsers pikken het, de ouders met hun kinderen pikken het ook. Ik zie het al jaren vol ongeloof aan. 


Binnenkort weer met z'n allen opstaan tegen kanker ? Zou het helpen ?


Een verbod op scooters en brommers zou wél helpen. En dan 'gewoon' overstappen op het OV, een (electrische) fiets, electrische brommers. Zat alternatieven. Maar eerst moet de overheid de aftocht van vieze (snor)scooters en brommers vertragen, want dat is wat ze al jaren doet (in 2014 werd er al gesproken over een helmplicht, om er maar één te noemen). Waarom ? Omdat veel bedrijven er geld aan verdienen. Dat is altijd (!) de reden waarom de overheid ziekmakende dingen toelaat op de markt. Bedrijven besteden niet voor niets miljoenen aan lobby-activiteiten.


Denk hier maar eens aan, mocht u ziek zijn/worden. Wellicht uw kind(eren). 


En voor de hoofdrolspelers in deze : lees HIER.Puinhoop snorscooterbeleid

gemeente dient de stad te dienen en niet de Bovag