Miljoenen naar behoud snorscooters

(kinder)kankerverwekkende scooters mogen nog steeds met name de fietsers vergiftigen , waarom toch ?

Miljoenen belastinggeld gebruikt om snorscooters in slechts delen van de stad van de fietspaden te weren

Al decennia lang is bekend dat (snor)scooters en brommers de meest schadelijke uitlaatgassen uitstoten. Ook de gemeente Amsterdam heeft dat al enige jaren terug op haar website gemeld. Des te vreemder natuurlijk dat deze voertuigen nog steeds de stad in kunnen komen. Het gevolg is immers dat mensen (ook heel veel kinderen) gezondheidsschade oplopen. De overheid dus verantwoordelijk als ziekmaker ... dat mag natuurlijk niet (volgens de Grondwet).


De overheid investeert zelfs om de snorscooters in deze stad te behouden. Ruim 6 miljoen voor het project 'snorscooters naar de rijbaan' ; geldt slechts binnen de ring en nog niet eens op alle fietspaden. Op de grachten, in de kleine straatjes, fietsend naar Zuidoost, op de fietspaden langs de sloterplas, in Amstelveen, bij Zuid WTC (zuidkant), etc daar mag je nog gewoon op de fietspaden vergiftigd worden. Uiteraard wordt en in vrijwel alle gevallen te hard gereden, dat is ook allang bekend.


Dus waarom verbied je deze voertuigen gewoon niet : minder gezondheidsschade, meer veiligheid en fietsplezier op de fietspaden en daarbuiten, minder lawaai (ook ziekmakend, ook erkend door de overheid). Want ben je er als overheid niet voor gezondheid, veiligheid ? Op papier natuurlijk wel. Maar wie naar Nederland kijkt , naar het beleid van de overheid op alle niveaus , weet dat de overheid er niet in de eerste plaats is voor haar burgers. Nee, op nr.1 staan de grote bedrijven en organisaties. Niet voor niets spenderen die miljoenen aan lobby-activiteiten.


Dus daarom gaat er belastinggeld naar een project om ziekmakende voertuigen maar niet te hoeven verbieden. Want aan die voertuigen wordt door heel veel bedrijven verdiend. En die zieken dan ? Ach, we kunnen ons troosten met het idee dat ook zorg inmiddels een verdienmodel is. Veel bedrijven verdienen ladingen geld aan genezen (ook aan niet-genezen overigens). Veel mensen sterven door de (peperdure) medicatie. Dus laten we vooral dat niet voorkomen door ziekten te voorkomen. Denk aan 'onze' economie, veel belangrijker. Werk, (top)inkomens, bonussen, etc. Ook hogere zorgpremies uiteraard.


Totdat die ziekte iemand in je omgeving raakt ...


Denk dan nog 'ns aan die mensen die nu (en de afgelopen jaren) het beleid maken in het gebouw aan de Amstel en het torentje in Den Haag.


Want de schone alternatieven zijn allang al daar. Maar daar is de tijd nog niet rijp voor. Eerst moet er zoveel mogelijk geld uit uw zak geklopt worden met de huidige technieken. Dus voor nu vooral stressen dat roken schadelijk is. Want die uitlaatgassen moeten we een beetje buiten beeld houden, al 'roken we als ketters' zonder ook maar een sigaret aan te hoeven raken. 't Gaat altijd om de centen naar diegenen die al zoveel hebben. Je gaat 't zien als je 't doorhebt.