6. Lieve ouders, u en uw kinderen worden vergiftigd

De spandoeken hangen weer langs en boven de wegen ; de scholen zijn weer begonnen. Ik geloof dat de overheid/gemeenten dat met name doen in de hoop dat de automobilisten wat beter opletten als het om kinderen gaat. Je zou bijna gaan denken dat de gemeenten geven om de veiligheid van uw kinderen. Wie weet ...


Enkele jaren geleden vroeg ik de gemeente Amsterdam waarom de ouders van de kinderen niet worden gewaarschuwd als het gaat om de schadelijkheid van uitlaatgassen. Alles moet rookvrij tegenwoordig, maar ik betwijfel of dat roken nu het grootste probleem is m.b.t. de gezondheid van uw kinderen. In ieder geval is het van die nog niet gekomen.


Laat ik dan die waarschuwing maar even doen via een mededeling van de gemeente. Nog even de zin citeren die ooit in de nieuwsbrief van de gemeente Amsterdam stond :

“Het liefst zou Amsterdam alle scooters met een uitlaat weren, zo vies zijn ze. Vooral als je er direct achter staat is dat erg schadelijk voor de gezondheid. Ze stoten namelijk kankerverwekkende stoffen uit, zoals benzeen.”

De nieuwsbrief van wanneer vraagt u zich wellicht af ? Die van juli 2017 ! Het is nu 2019 en uw kinderen rijden nog steeds tussen die voertuigen. Als ze niet (bijna) aangereden worden, dan krijgen ze de meest kankerverwekkende lucht te verwerken.


En dat van die benzeen e.a. weten ze natuurlijk allang. Produkten als scooters ondergaan een keuring voordat ze de weg op mogen.


Denkt u nu nog steeds dat de gemeente om uw kinderen geeft ?


Marcel Boor, 29 augustus 2019

De scholen zijn weer begonnen

Het vergassen blijft gewoon rustig doorgaan