Inleiding gemotoriseerde tweewielers

Gemotoriseerde tweewielers

Waarom mogen deze voertuigen ziek maken

en voor onveiligheid zorgen ?

gemotoriseerde tweewielers Waarom mogen deze voertuigen wel ziek maken en voor onveiligheid zorgen ?

De eerste serie artikelen gaan over het feit dat de mensen op gemotoriseerde tweewielers heel veel meer mogen dan anderen :

  • (heel) veel lawaai maken ;
  • de meest schadelijke uitlaatgassen uitstoten (in de nabijheid van mensen van alle leeftijden, incl. die nog geboren moeten worden) ;
  • te hard en/of idioot rijden (op de fietspaden).


Het gevolg : ongelukken, ziekten (en dus hogere zorgkosten), vroegtijdig overlijden, mensen die zich niet meer veilig voelen (en zijn) op de weg, onrust.


Waarom dit onderwerp: het is een onderwerp dat dicht bij heel veel mensen staat én het laat duidelijk zien dat de overheid zich in de eerste plaats NIET inzet voor zaken als volksgezondheid, leefomgeving, milieu, ea. Op één staan de omzet en winst van grote organisaties en bedrijven.  Let op de daden en je weet wat de ware aard van de policus is. Wat hierbij opvalt is dat er vaak niet zo gek veel verschil is tussen links en rechts; vaak andere argumentatie met hetzelfde resultaat.


Overigens:

-  roepen dat 'n iets gezonder wordt wil niet zeggen dat 't dan gezond is;

- het weren van de smerigste bestelbusjes wil niet zeggen dat er geen smerige bestelbusjes meer de stad in komen;

- en schonere stad is niet persé schoon;

- schonere lucht niet persé schoon;

- etc ...


In april 2019 gaan in Amsterdam de snorscooters naar de rijbaan. Die discussie speelde al in 2014 ! Dit project kost de belastingbetaler overigens zo'n 6,25 miljoen euro. De vraag m.b.t. de kosten van de milieuzones is nog in behandeling. En als ik de situatie in de binnenstad bekijk zit handhaving niet bij die 6,25 mln in, want rondracen zonder helm lijkt nog geen probleem.


Gewoon verbieden is dus niet alleen beter (als je veiligheid en gezondheid wilt), maar ook stukken goedkoper. De Gemeente en overheden werken hard  … om zaken te vertragen ?!?! Wie hebben daar voordeel bij ?