Ams liegt over impact vieze lucht

De Gemeente Amsterdam draait om de gevolgen van vieze lucht voor de gezondheid van de burgers heen

Waarom ? Wellicht omdat ze medeverantwoordelijk is voor de gevolgen ?

(Dodelijk) zieke mensen/kinderen !

Meteen maar de cijfertjes; de schade van de luchtverontreiniging in Amsterdam per persoon per dag kan vergeleken worden met het roken van gemiddeld 6-7 sigaretten per dag. Zie hier pagina milieudefensie. Nu heeft nu.nl daar iets tegenover gezet ; aan u te bepalen wat klopt. 't Is ook maar net hoe dicht je bij een roker zit, hoe dicht die scooter bij je staat, etc. Maar genoeg info over hoe schadelijk de uitlaatgassen e.a. zijn voor mensen. Ga zelf even op onderzoek uit.


Dus laten we eens een aanstaande moeder nemen. Zwangerschap van 9 maanden, 270 dagen x 7 = 1890 sigaretten. En het kind rookt al mee.


Jongeren mogen roken vanaf hun 18e : 18 jaren x 365 x 7 = 45.990 sigaretten. Ook de halve waarheid zou al schokkend zijn. Gooi dat aantal maar eens op een hoop.


Als mensen in Amsterdam een beetje ongunstig wonen en/of met regelmaat fietsen, dan zal de schade 'vele sigaretten' groter zijn. Uitlaatgassen zijn een grote vervuiler waarbij al aangetoond is dat uitlaatgassen van brommers en scooters extreem schadelijk zijn (waarom rijden ze nog steeds rond ? => Lobby voor fabrikanten, importeurs, garages, etc door Bovag en RAI).


Dus als roken probleem nummer 1 is, wat is luchtverontreiniging dan ? Nummer vier (na roken, te weinig bewegen en slecht eten) ? Wat denkt u ? De vergelijking met bewegen en eten is al aardig onzinnig. Ik kan prima eten, maar dan nog wordt mijn gezondheid enorm aangetast door de luchtverontreiniging. Bewegen is goed, maar dus niet daar waar de lucht vergiftigt (dus fietsen in Amsterdam is af te raden, wat de gemeente ook beweert).


Luchtverontreiniging is als roken. En het ontlopen is er niet bij, wat bij rokers wel mogelijk is. En al voor de geboorte doet dat al schade aan de mens. Dus als uw baby al ziek ter wereld komt ... dit is een mogelijke oorzaak. Klop dan eens aan bij uw overheid. Zie hier voor namen van mensen verbonden aan de gemeente Amsterdam.


Dus ... Wat denkt u ?

Vertelt de gemeente u de waarheid ? Komt zij op voor het algemeen belang, voor veiligheid, voor gezondheid ?

Waarom genezen i.p.v. voorkomen ?

Wie hebben er baat bij ?


Dus bij deze is ook wel aangetoond dat al die mensen en organisaties die zo bezig zijn met 'rookvrij' het halve verhaal vertellen. Denk hierbij aan die gemeenten die zo trots melden dat ze zo 'rookvrij' zijn. Zij zijn diegenen die ondertussen mensen vergiftigen (vanaf -9 maanden) ! Bewust ? Gezien wat we nu weten, JA !


Zie hier ook de woorden van de heer Van der Burg (was 8 jaar wethouder Zorg en welzijn) over Rookvrij. Ondertussen is het ook zijn partij die roept dat (snor)scooters noodzakelijk zijn (waarom, dat wilde de heer Torn dan weer niet toelichten) en er voor zorgt dat kinderen vanaf het begin van hun ontwikkeling geschaad worden. Zie HIER ook het artikel dat ik over deze wethouder heb geschreven, nu werkzaak in Den Haag (wie zou hij vertegenwoordigen ?).


Voor meer artikelen, zie hier.

Ook in het nieuws genoeg items over luchtverontreiniging, de overheid dient te zorgen voor een gezonde leefomgeving.