Mondkapjes hype

Wat als nu de overheid de oorzaak is van veel problemen ?

www.WAARheid voor uw geld.nl

Niet de burger, maar multinational wordt in eerste instantie gediend.

WAAR KOMT DIE ROEP VOOR MONDKAPJES TOCH VANDAAN ?

Ook al hier en daar verplichtingen

Ik houd er van om te denken in oorzaak en gevolg. Dat schept vaak duidelijkheid en bij het oplossen van het probleem pak je de bron aan en niet alleen het gevolg. Voorkomen in plaats van genezen is ook zoiets. Maar daar zijn bepaalde partijen niet echt blij mee. Wat als je bijvoorbeeld geld verdient met genezen ?


Nederland had een probleem door het Corona Virus ; Intensive care afdelingen die te vol (dreigden te) raken. Besloten werd tot maatregelen om dat te verhelpen. Daar zijn we inmiddels wel aangeland. Prima ! Maar nu we er zijn blijven maatregelen van kracht. Dit ondanks de enorme schade die ze aanrichten ; economisch , maar ook op het gezondheidsvlak , op het vlak van levensgeluk , etc.


De maatregelen lijken een beetje tot doel gesteld te worden, vooral de 1,5 meter. Aangetoond is allang dat het niet zoveel invloed heeft op de verspreiding van het virus. En let wel, het virus moet zich verspreiden ! Er worden belachelijke boetes uitgeschreven voor 'gevaar voor de gezondheid' , terwijl er eigenlijk niks geen gevaar sprake is. Gezonde mensen hebben weinig te vrezen van het virus, dat geldt zeker voor jongeren. Politie en handhaving lijken 'eng' fanatiek. Waar waren ze al die jaren ?


Over gezondheid gesproken , de scooters met obese mensen racen zonder problemen nog door de straten. Tast het Corona Virus niet de longen aan ? Waren de obese mensen niet een risicogroep mede waardoor Nederland thuis zit en de economie instort, mensen werkloos zijn en zaken failliet gaan ?


De logica van de overheid is ver te zoeken. En dat zet veel mensen aan het denken ; wat is hier eigenlijk gaande ?


MONDKAPJES

Ooit heb ik gezocht naar bescherming tegen de uitlaatgassen in Amsterdam. In deze stad staat de volksgezondheid zeker niet op nummer 1 , iedereen mag vergiftigd woorden door de meest vieze uitlaatgassen. Maar nee, mondkapjes helpen eigenlijk niet tegen de (ultra) fijnstoffen die ronddwarrelen.


En dit geld ook bij virussen die ronddwarelen, zogenaamde aerosolen. En die aerosolen schijnen toch het grootste probleem te zijn als het gaat om besmettingen. Dan weten we ook meteen waarom die 1,5 meter niet  echt helpt. Niet in een bus, niet in een trein, niet in een vliegtuig. Onlangs zag ik nog iemand door de polder wandelen met een mondkapje op. Het zal de angst wel zijn.


En nogmaals , het virus moet zich verpreiden. Zal zich verspreiden. Dat is ook door het premier Rutte gezegd. Het mocht alleen de druk op de IC-afdelingen niet hoog maken.


WAAROM DIE TOENEMENDE DRUK M.B.T. MONDKAPJES

In het journaal over het in Jena. Daar zijn mondkapjes verplicht en zijn het aantal doden zer laag. De vraag is dus waar dat aan ligt als (zelfgemaakte) mondkapjes niet werken.


Ook de heer Peters van OV-Nederland had het over mondkapjes mochten er weer meer mensen van het OV gebruik gaan maken. Waarom ? Na vragen geeft hij aan dat het OV de adviezen van het RIVM volgt. Nou, het RIVM heeft allang gesteld dat mondkapjes niet echt een positieve bijdrage leveren m.b.t. het remmen van de besmettingen. Dus waar die opmerking vandaan kwam ?


Een verrassende vond ik Maurice de Hond. In een interview dat ik zag gaf hij aan dat mondkapjes en eventueel die 1,5 meter maatregelen zouden kunnen zijn terwijl hij in zijn vooral vooraf aan die uitspraak duidelijk maakt dat die twee zaken eigenlijk niks uitmaken. Zeer vreemd. Vragen aan hem zijn (nog) niet beantwoord.

Iets soortgelijks op de site aartjan.nl . Ook heel veel gegevens en dan tips m.b.t. hygienische maatregelen die tegen al die gegevens indruisen.


DOEL HEILIGT MIDDEL(EN)

Dus als het niet echt helpt met het remmen (niet stoppen) van de besmettingen, waarom dan toch al het gedoe en gepraat m.b.t. mondkapjes. En toen zag ik een foto van een mondkapje met de tekst 'ik beïnvloed de gedachten van de mensen'. En ik denk dat én de mondkapjes én de 1,5 meter daar allebei voor bedoeld zijn. Om ons mensen constant met het virus bezig te laten zijn in ons hoofd. We moeten bang worden, gehoorzamen, etc. En helpt het tegen het virus ? NEE !Marcel Boor , 6 mei 2020. www.waarheidvooruwgeld.nl