1 Inleiding Doet overheid wat ze hoort te doen

Inleiding rubriek 1 :

Doet de overheid wel wat ze moet doen ?

m.a.w. vertegenwoordigt zij het volk ?

Houdt ze zich aan haar plichten die ze volgens de Grondwet heeft ?

Dit geldt voor de alle overheden van gemeenten tot aan organisaties als de E.U. en de V.N.


Het belangrijkste wat ik op via deze website duidelijk wil maken is:


De overheid is de oorzaak van de meeste problemen


Want is de overheid er niet voor : 

  • een mooie schone aarde ? Waarom is er dan zoveel vervuiling ?
  • schone en frisse lucht ? Waarom adem ik in mijn stad zoveel giftige lucht in ?
  • vrede ? Waarom zijn er nog zoveel oorlogen ?
  • een goede levensstandaard ? Waarom is er nog zoveel honger en armoede ?


Waar gaat 't mis ? Waarom ?

Zelf ben ik tot de volgende conclusie gekomen (die nog vaak genoeg bevestigd zal worden):


Als iets schadelijk is (voor klimaat, milieu, gezondheid, veiligheid, leefbaarheid, ea) en het wordt toch toegestaan, dan weet je dat de grote bedrijven/organisaties de wetgeving hebben gemaakt of beïnvloed en dat de overheid (betrokken politici) de belangen van die bedrijven/organisaties belangrijker vindt dan bijv. uw gezondheid, uw veiligheid, etc.


Stel altijd de vraag : wie wordt er beter van ?


Dus als je dat oplost/voorkomt, dan zal de wereld er een stuk beter, mooier, veiliger, gezonder, etc voorstaan en hoeven we niet achteraf de rotzooi op te ruimen (wat in sommige gevallen niet eens meer zal lukken).


Dus als een bedrijf een product op de markt wil brengen en dat blijkt te schadelijk voor de volksgezondheid, dan dient een dergelijk product niet toegelaten te worden (wat de lobby ook uithaalt). Helaas leert de praktijk anders.


Rowan Atkinson (freenations.net) omschrijft het op deze manier : "We don't live in a capitalist free enterprise society, we live in a corporatist society where big business and supernational corporations have the money and the power to buy legislation on their behalf and against our (the people) interest." Met een mooi woord corporatocratie. Daarom zitten er zoveel lobbygroepen in Brussel. En daarom ook de EU ; voor alle aangesloten landen hoef je nog maar één 'regering' om te kopen (mag je wel zeggen). In het verleden lag dat wat lastiger.


Daarmee schenden politici dus in veel gevallen hun eed/belofte om zich aan de Grondwet te houden. Hoe kunnen zij dat zonder gevolgen doen ? Welke mogelijkheden zijn er om deze schendingen tegen te gaan ? Hoe kunnen we voorkomen dat we continu tegen achter de feiten aanlopen en tegen dezelfde problemen ? Rypke Zeilmaker (via Blue Tiger Studio) meldde onlangs dat de Eerste- en Tweede Kamer vol zitten met (ex) lobbyisten. Tja, en als de wetten in het voordeel van de multinationals gemaakt worden, dan kun je ook niet meer bij de rechter terecht.


Waarom niet voorkomen ? Waarom niet samenwerken ?

Dus wat moeten we doen met een Verenigde Naties, Europese Unie, onze nationale overheid, onze gemeentelijke overheid als zij zich niet aan hun plichten houden en daardoor oorlogen, honger en armoede, zware vervuiling, overlast, e.a. veroorzaken ? … wat dan ?


Waarom organiseren deze politieke organen het niet zodanig dat iedereen het goed heeft en er vrede is. Waarom blijven we vechten voor vrede ? Waarom blijven we vieze lucht inademen ? Waarom ? ... omdat er grote partijen, bedrijven, organisaties zijn die er baat bij hebben ?! Of is 't de bedoeling dat de mensen zwak en ziek worden ? Genoeg bedrijven die daar baat bij hebben.


Hier volgt ook uit dat als de overheden hun werk 'gewoon' doen er (vrijwel) geen Goede Doelen hoeven te bestaan.


Link naar de artikelen van deze rubriek


EXTRA : Hoe de overheid juist voor problemen zorgt bij de Corona Pandemie (wel pandemie , geen zeer gevaarlijke pandemie).


Marcel Boor , 2019